Management of cancer patients (Syria and Libya)before and after displacement

Διπλωματική Εργασία uoadl:1455106 601 Αναγνώσεις

Μονάδα:
ΠΜΣ Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-04-21
Έτος εκπόνησης:
2017
Συγγραφέας:
Φωτοπούλου Αικατερίνη
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Γκρινιάτσος Ι., Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Πικουλής Εμ. Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Κοντός Μ. Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Management of cancer patients (Syria and Libya)before and after displacement
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
H αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών στη Συρία και στη Λιβύη πριν και μετά τον εκτοπισμό
Περίληψη:
Τα γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων ετών που ακολούθησαν το κίνημα της «Αραβικής Άνοιξης» στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου έφεραν τη διεθνή κοινότητα αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις των τελευταίων χρόνων και με τη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση πληθυσμού των μοντέρνων χρόνων. Η Συρία και η Λιβύη είναι οι χώρες οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από βίαιες εμφύλιες πολεμικές συρράξεις, χωρίς να διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον, ιδιαίτερα για τη Συρία, κάποια λύση που θα οδηγούσε σε τερματισμό των βίαιων πολεμικών συγκρούσεων και πολιτική σταθερότητα.
Η χώρα μας αποτελεί πύλη εισόδου για χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν την προώθηση τους στην Ευρώπη χωρίς όμως πάντα το αίτημα τους να γίνεται αποδεκτό και να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπως είναι η Ιορδανία, ο Λίβανος ή η Τουρκία έχουν δημιουργηθεί τεράστιοι προσφυγικοί καταυλισμοί που φιλοξενούν εκατομμύρια οι οποίοι διαμένουν εκεί τρία ή και τέσσερα χρόνια. Οι χώρες υποδοχής αντιμετωπίζουν και τη τεράστια πρόκληση της υγειονομικής περίθαλψης των ανθρώπων αυτών. Η διεθνής υγειονομική κοινότητα καθώς η κατάσταση μεταπίπτει στη χρονιότητα αντιμετωπίζει για πρώτη φορά το πρόβλημα της αντιμετώπισης των χρόνιων μη μεταδοτικών νοσημάτων όπως είναι ο καρκίνος που απαιτεί ιδιαίτερα δαπανηρές θεραπείες. Επιπλέον στη Συρία και στη Λιβύη οι ογκολογικοί ασθενείς είναι αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε παροχή υγείας αφού προτεραιότητα είναι οι επείγουσες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, όπως το τραύμα.
Απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών σε συνθήκες προσφυγικής κρίσης και πολέμου
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Καρκίνος, Υγειονομική πολιτική,Πρόσφυγας, Πόλεμος,Χρόνια μη μεταδοτικά νοσήματα
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
52
Αριθμός σελίδων:
47
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.

Fotopoulou Aikaterini Master.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.