Ο πολιτισμός στο τραπέζι

Πρακτικά Συνεδρίου uoadl:1002100 1118 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ο πολιτισμός στο τραπέζι
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Συλλογικό όργανο:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Εκδότης:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Επιμελητής:
Γκατζόλης, Χρήστος
Έτος έκδοσης:
2010
Τόπος έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
διατροφή, τροφή, μαγειρική
Αριθμός σελίδων:
149
ISBN:
978-960-89388-6-1
Bib number:
613435
Ταξιθετικός αριθμός:
363.8 ΓκαΧ π 2010
Σημειώσεις:
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της οργάνωσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς των ετών 2005 και 2006

Φίλτρο

 

1. Ο άνθρωπος είναι ό,τι τρώει...: προσεγγίσεις στην ιστορία της διατροφής

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026464
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Στεφανή, Ευαγγελία
Σολομών, Εσθήρ
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες

2. Τρόφιμα φυτικής προέλευσης στην προϊστορική Βόρεια Ελλάδα

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026470
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Βαλαμώτη, Σουλτάνα-Μαρία
Κύρια θεματική κατηγορία:
Αρχαιολογία

3. Τροφή και μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026471
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Πινγιάτογλου , Σεμέλη
Κύρια θεματική κατηγορία:
Αρχαία ιστορία

4. Πότος και συμπόσιο στο πλαίσιο του διονυσιασμού

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026475
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Μήττα, Δήμητρα
Κύρια θεματική κατηγορία:
Αρχαία ελληνική ιστορία

5. Η μαγειρική των Ρωμαίων

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026479
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Τρομάρας, Λεωνίδας Μ.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Ρωμαϊκή ιστορία

6. Βυζαντινών διατροφή

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026484
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Καμπάνης, Παναγιώτης
Κύρια θεματική κατηγορία:
Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας

7. Η απλότητα ως σύνθεση: το παράδειγμα της ελληνικής κουζίνας

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026488
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Σκουτέρη - Διδασκάλου, Ελεωνόρα
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες

8. Ψωμί άγιο και δαιμονικό

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026521
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Μελίδου - Κεφαλά, Γλυκερία-Νέλλη
Κύρια θεματική κατηγορία:
Λαογραφία

9. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: διατροφή και συλλογική μνήμη

Άρθρο Συνεδρίου uoadl:1026523
Μονάδα:
Σχολή Φιλοσοφική
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Δημιουργός:
Κράββα, Βασιλική
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνική Ανθρωπολογία