Συσχέτιση φυσικοχημικών παραμέτρων (δείκτης διάθλασης και σημείο ζέσεως) με τα συστατικά της μπύρας.

Διπλωματική Εργασία uoadl:1319901 572 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2015-10-18
Έτος εκπόνησης:
2015
Συγγραφέας:
Πασβάνκα Κωνσταντίνα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μ. Λιούνη Αναπλ. Καθηγήτρια
Πρωτότυπος Τίτλος:
Συσχέτιση φυσικοχημικών παραμέτρων (δείκτης διάθλασης και σημείο ζέσεως) με τα συστατικά της μπύρας.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
"Correlation between the physicochemical parameters (refractive index and boiling point) and components of beer."
Περίληψη:
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο την ποσοτική συσχέτιση των βασικών
συστατικών της μπύρας όπως ο αλκοολικός βαθμός ,η ολική οξύτητα, τα ανάγοντα
σάκχαρα και η γλυκερίνη με το δείκτη διάθλασης και το σημείο ζέσεως. Έγινε
προσπάθεια να βρεθεί μια μαθηματική σχέση μεταξύ των δείκτη διάθλασης και
σημείου ζέσεως διαφόρων δειγμάτων μπύρας και των συγκεντρώσεων των βασικών
συστατικών της . Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της παλινδρόμησης,
που μας βοηθά να κατανοήσουμε τη μεταβολή των εξαρτώμενων μεταβλητών (δείκτη
διάθλασης και σημείο ζέσεως) , όταν μεταβάλλεται μία από τις ανεξάρτητες
μεταβλητές (αλκοόλη, οξύτητα, σάκχαρα και γλυκερίνη), ενώ οι υπόλοιπες
παραμένουν σταθερές.
Λέξεις-κλειδιά:
Δείκτης διάθλασης, Αλκοολικός τίτλος, Ολική οξύτητα, Ανάγοντα σάκχαρα, Γλυκερίνη
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
12-14
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
71
Αριθμός σελίδων:
112
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

document.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.