Προσδιορισμός και συσχέτιση των μεθόδων του δείκτη του θειοβαρβιτουρικού οξέος και των ολικών πολυφαινολών στα στάδια ζυθοποίησης

Διπλωματική Εργασία uoadl:1332837 725 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-03-08
Έτος εκπόνησης:
2017
Συγγραφέας:
Πρέκας Μιλτιάδης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μαρία Λιούνη Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήμ. Χημείας ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Προσδιορισμός και συσχέτιση των μεθόδων του δείκτη του θειοβαρβιτουρικού οξέος και των ολικών πολυφαινολών στα στάδια ζυθοποίησης
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΒΑΡΒΙΤΟΥΡΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΩΝ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΖΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ
Περίληψη:
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο τον προσδιορισμό του δείκτη του θειοβαρβιτουρικού οξέος (TBI) και τον προσδιορισμό των ολικών πολυφαινολών (TP) σε εμφιαλωμένα δείγματα μπύρας ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχει συσχέτιση των μεγεθών. Η μέθοδος του δείκτη του θειοβαρβιτουτικού οξέος έχει εφαρμογή τόσο στην μπύρα όσο και στο γλεύκος της. Είναι ένας χρωματομετρικός προσδιορισμός με βάση την απορρόφηση των προϊόντων αντίδρασης του θειοβαρβιτουρικού οξέος με τα προϊόντα υπεροξείδωσης των λιπιδίων σε ένα όξινο περιβάλλον. Τέλος στην ίδια πτυχιακή εργασία έγινε προσδιορισμός της πυκνότητας, του χρώματος, των ολικών πολυφαινολών και του δείκτη του θειοβαρβιτουρικού οξέος σε δείγματα κατά τις φάσεις παραγωγής τους ώστε να μελετηθεί πως επηρεάζονται αυτά τα μεγέθη με την πάροδο του χρόνου και με την αύξηση της θερμοκρασίας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Χημεία
Λέξεις-κλειδιά:
πυκνότητα, χρώμα, ολικές πολυφαινόλες , δείκτης του θειοβαρβιτουρικού οξέος
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
84
Αριθμός σελίδων:
120
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

μαστερ 33.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.