Η επαυξημένη πραγματικότητα και τομείς εφαρμογής της με έμφαση στη ψυχολογική διάσταση της χρήσης συστημάτων Ε.Π.

Διπλωματική Εργασία uoadl:1674413 602 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης
Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης - Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών - Κοινωνιολογίας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016
Έτος εκπόνησης:
2016
Συγγραφέας:
Ντάγκρα Ευαγγελία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δημήτριος Χαρίτος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα ΕΜΜΕ, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Η επαυξημένη πραγματικότητα και τομείς εφαρμογής της με έμφαση στη ψυχολογική διάσταση της χρήσης συστημάτων Ε.Π.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Περίληψη:
Η επαυξημένη πραγματικότητα έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή και πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται πώς αυτή η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην πραγματικότητα θα έχει αντίκτυπο σε αυτά, καθώς θα αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρύτερα. Καθένας μας που χρησιμοποιεί κινητή συσκευή για καθημερινές δραστηριότητες , επαυξημένης πραγματικότητας αποτελεί το μέλλον που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να βιώσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται στις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες . Η επαυξημένη πραγματικότητα θα έχει επίσης ισχυρό αντίκτυπο στην κοινωνία. Τα πεδία μάρκετινγκ και διαφήμισης θα εξελιχθούν υπερβολικά με την βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας που ενσωματώνονται στις συσκευές. Οι mobile εφαρμογές που αναπτύσσονται θα προσφέρουν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που θα αποτελέσει μία τάση γρήγορα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το snapchat που κάνει χρήση αναγνώρισης προσώπου με augmented reality και αποτελεί το τελευταίο social media trend το 2016. Για αυτούς που μετακινούνται καθημερινά και τους οδηγούς, συσκευές πλοήγησης θα κατασκευαστούν για τα αυτοκίνητα και τις κινητές συσκευές.
Ένα σημαντικό πεδίο στο οποίο η επαυξημένη πραγματικότητα θα έχει τεράστιο αντίκτυπο είναι στον ιατρικό τομέα . Ήδη χρησιμοποιείται για πρακτικούς λόγους και η τεχνολογία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ιατρικής. Στην πραγματικότητα, το 2013 , μια χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Google Glass και VIPAAR, μια εικονική εφαρμογή AR. Οι δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής θα επιτρέψουν στις χειρουργικές επεμβάσεις να απλοποιηθούν, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον και εμπειρία στους ασθενείς και συγχρόνως μειώνοντας τις πιθανότητες των ιατρικών προβλημάτων που προκύπτουν μετά από μία χειρουργική επέμβαση. Υπάρχει μια ποικιλία από συσκευές που μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθούν στο ιατρικό πεδίο πέρα από το Google Glass Οι επιδράσεις της επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να είναι ατελείωτες και η τεχνολογία να επηρεάσει κάθε τομέα. Δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο από επαγγελματίες και από τους καταναλωτές, αλλά θα γίνει επίσης ένα βασικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε αίθουσες διδασκαλίας σε όλο τον κόσμο. Συμπερασματικά, η Επαυξημένη πραγματικότητα βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς και για αυτό το λόγο επηρεάζει κοινωνικά καθώς υπάρχει μία αλληλεπίδραση ως προς την κοινωνία. Είτε όταν αφορά την ψυχαγωγία καθιστώντας τον καταναλωτή πιο ενεργό μέσω των νέων εφαρμογών που χρησιμοποιεί για να λανσάρει τα προϊόντα της, είτε όταν αφορά ζητήματα υγείας που μπορεί να πραγματοποιηθεί μια επέμβαση πιο ανώδυνα αλλά και με μεγαλύτερη ακρίβεια λειτουργώντας πάντοτε επικουρικά χωρίς να καταργείται ο ρόλος του γιατρού. Η Ε.Π όπως θα δούμε μπορεί να βοηθήσει και στην προσπάθεια αντιμετώπισης φοβιών ή να ανακαλυφθούν φοβίες που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε και να τις αντιμετωπίσουμε.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Επαυξημένη πραγματικότητα, Τεχνολογία, Κοινωνικό αντίκτυπο, Φοβίες, Αλληλεπίδραση
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
2
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
92
Αριθμός σελίδων:
120
Διπλωματική εργασία Ευαγγελία Ντάγκρα vol 2 σε pdf.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο