Επίδραση του τρόπου οινοποίησης στο πολυφαινολικό δυναμικό του οίνου Ασύρτικου

Διπλωματική Εργασία uoadl:1712552 594 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-07-11
Έτος εκπόνησης:
2017
Συγγραφέας:
Τάταρη Ευθαλία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δρ. Λιούνη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Δρ. Παρασκευόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής ΑΤΕΙ Αθήνας
Δρ. Χατζηλαζάρου Αρχοντούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΤΕΙ Αθήνας
Πρωτότυπος Τίτλος:
Επίδραση του τρόπου οινοποίησης στο πολυφαινολικό δυναμικό του οίνου Ασύρτικου
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Επίδραση του τρόπου οινοποίησης στο πολυφαινολικό δυναμικό του οίνου Ασύρτικου
Περίληψη:
Σε αυτή τη διατριβή μελετούμε την επίδραση του τρόπου οινοποίησης στο πολυφαινολικό δυναμικό του οίνου Ασύρτικο της Σαντορίνης, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της κλασσικής οινοποίησης, της προζυμωτικής εκχύλισης, καθώς και της ζύμωσης με στέμφυλα και αξιολογώντας τα σχετικά αποτελέσματα. Με γνώμονα την ανάδειξη των αλλαγών στο πολυφαινολικό δυναμικό της ποικιλίας Ασύρτικο, συλλέχθηκε υλικό προς οινοποίηση από διαφορετικές περιοχές της Θήρας, μελετήθηκαν τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συντάχθηκε ο εδαφολογικός χάρτης της Σαντορίνης και εφαρμόστηκαν τρεις διαφορετικές μέθοδοι οινοποίησης. Οι διαφορετικές μέθοδοι οινοποίησης που ακολουθήθηκαν προς τη διεξαγωγή συμπερασμάτων αναλύονται εκτενώς, υπογραμμίζοντας την άρρηκτη σύνδεση του τρόπου οινοποίησης με την τελική ολική συγκέντρωση των πολυφαινολών. Η ποικιλία Ασύρτικο οινοποιείται ξεχωριστά και κάθε τρόπος οινοποίησης δίνει διακριτές διαφορές στο φυσικό τελικό αποτέλεσμα.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
οινοποίηση στην ποικιλία Ασύρτικο, πεδολογικός χάρτης Θήρας, ζύμωση με στέμφυλα, βιοσύνθεση πολυφαινολών, μέθοδος HPLC
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
51
Αριθμός σελίδων:
132
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Διπλωματική μελέτη.pdf
2 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.