Laparoscopic Low Anterior Resection (LAR), TaTME. Review of the literature

Διπλωματική Εργασία uoadl:2173684 982 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική με εξειδίκευση στη Γενική Χειρουργική
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-11-09
Έτος εκπόνησης:
2017
Συγγραφέας:
Καλατζής Βασίλειος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ν. Νικητέας, Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Ι. Γκρινιάτσος, Αναπλ. Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Δ. Δημητρούλης, Αναπλ. Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Laparoscopic Low Anterior Resection (LAR), TaTME. Review of the literature
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Λαπαροσκοπική Χαμηλή Πρόσθια Εκτομή (ΧΠΕ) , TaΤΜΕ. Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας
Περίληψη:
Η εξέλιξη στην αντιμετώπιση του ορθικού καρκίνου, αποτελεί ένα πού σημαντικό τμήμα έρευνας και προόδου. Η είσοδος της λαπαροσκοπικής χειρουργικής οδήγησε σε αποτελέσματα εξίσου αποδεκτά με αυτά της ανοιχτής χειρουργικής όσον αφόρα το ογκολογικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του ορθικού καρκίνου. Ωστόσο δυσκολίες όχι μονό στην λαπαροσκοπική αλλά και ανοιχτή χειρουργική στην αντιμετώπιση ασθενών με όγκους μέσου και κάτω τριτημορίου του ορθού, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως υπέρβαρους, με στενή πύελο και μεγάλους ογκώδεις όγκους, οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας νέας μεθόδου. Η διαπρωκτική ολική αφαίρεση του μεσοορθού αποτελεί μια αναπτυσσόμενη μέθοδο. Από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας φαίνεται πως τα βραχυπρόθεσμα ογκολογικά αποτελέσματα της μεθόδου είναι ικανοποιητικά και συγκρίσιμα με αυτά της λαπαροσκόπησης προσέγγισης. Ωστόσο μακροπρόθεσμα ογκολογικά αποτελέσματα αλλά και σαφή λειτουργικά αποτελέσματα δεν υπάρχουν.
Αναγκαίο είναι να υπάρξουν προοπτικές τυχαιοποιημένες μελέτες οι οποίες θα συγκρίνουν τις δύο χειρουργικές τεχνικές, προκειμένου να αναδείξουν πιθανά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, εάν υπάρχουν, στην διαπρωκτική τεχνική έναντι της παραδοσιακής λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης του ορθικού καρκίνου, καθώς και να καθοριστούν ακριβείς ενδείξεις και αντενδείξεις της μεθόδου. Η σωστή εκπαίδευση των χειρουργών και η δημιουργία καμπύλης εκμάθησης είναι αναγκαία ώστε η διαπρωκτικη προσέγγιση να προσφέρει σωστά ογκολογικά αποτελέσματα.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Ορθό, Κακοήθεια, Χαμηλή πρόσθια εκτομή, Διαπρωκτική αφαίρεση μεσορθού
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
61
Αριθμός σελίδων:
54
Vasileios Kalatzis Master.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο