Η προβληματική των αυτοτελών ισχυρισμών σε σχέση με την αιτιολογία των ποινικών αποφάσεων υπό το πρίσμα της ελληνικής νομολογίας και των θέσεων του ΕΔΔΑ.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2691927 1050 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία
Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-03-08
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Ιωάννου Ηλίας
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αλέξανδρος Δημάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Η προβληματική των αυτοτελών ισχυρισμών σε σχέση με την αιτιολογία των ποινικών αποφάσεων υπό το πρίσμα της ελληνικής νομολογίας και των θέσεων του ΕΔΔΑ.
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η προβληματική των αυτοτελών ισχυρισμών σε σχέση με την αιτιολογία των ποινικών αποφάσεων υπό το πρίσμα της ελληνικής νομολογίας και των θέσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Ενιαίου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 και πραγματεύεται το ζήτημα των αυτοτελών ισχυρισμών και της συμβατότητάς των με την υποχρέωση των δικαστηρίων να αιτιολογούν τις κρίσεις τους. Ειδικότερα, ο συγγραφέας εστιάζει στο εάν η σιγή απόρριψη των μη αυτοτελών, αλλά πολλές φορές κρίσιμων και ουσιωδών για την έκβαση της Δίκης ισχυρισμών, αντιβαίνει στην επιταγή για ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία των ποινικών αποφάσεων και στην αρχή της Δίκαιης Δίκης.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Δίκαιο – Νομοθεσία
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Ποινικό δίκαιο
Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο (Ποινική δικονομία)
Λέξεις-κλειδιά:
αυτοτελείς ισχυρισμοί, αιτιολογία, δικαίωμα ακρόασης, απόλυτη ακυρότητα, Δίκαιη Δίκη
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
3
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
103
Αριθμός σελίδων:
128
Διπλωματική Εργασία_Η προβληματική των αυτοτελών ισχυρισμών σε σχέση με την αιτιολογία των ποινικών αποφάσεων υπό το πρίσμα της ελληνικής νομολογίας και των θέσεων του ΕΔΔΑ.-Ηλίας Ιωάννου.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο