Αξιοποίηση των υποπροιόντων του είδους pistacia lentiscus var. chia για την ανάπτυξη προιόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας

Διπλωματική Εργασία uoadl:2748145 464 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Απομόνωση, Ανάπτυξη, Παραγωγή και Έλεγχος Βιοδραστικών Φυσικών Προϊόντων
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-04-27
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Μπακάλη Χριστίνα-Ζωή
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Σκαλτσούνης Αλέξιος-Λέανδρος, Καθηγητής, ΕΚΠΑ
Αληγιάννης Νεκτάριος, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΕΚΠΑ
Φωκιαλάκης Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Αξιοποίηση των υποπροιόντων του είδους pistacia lentiscus var. chia για την ανάπτυξη προιόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Αξιοποίηση των υποπροιόντων του είδους pistacia lentiscus var. chia για την ανάπτυξη προιόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας
Περίληψη:
Στα πλαίσια της παρούσας εργασίας, πραγματοποιήθηκε επεξεργασία και αξιολόγηση των υποπροϊόντων (κολοφώνιο, ακάθαρτη μαστίχα, καρποί) της καλλιέργειας του φυτού Pistacia lentiscus var. chia και της μεταποίησης της παραγόμενης ρητίνης. Σκοπός ήταν τόσο η δημιουργία εκχυλισμάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όσο και η βιοκατευθυνόμενη απομόνωση και ταυτοποίηση ενώσεων με σημαντική βιολογική δράση.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
μαστίχα, υποπροιόντα, εκχυλίσματα, μεταβολίτες
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
57
Αριθμός σελίδων:
163
διπλωματική εργασία.pdf (5 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο