Το σχολικό κλίμα ως παράγοντας αποτελεσματικότητας στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική

Διπλωματική Εργασία uoadl:2759309 627 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Συγκριτική Παιδαγωγική, Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστημών της Αγωγής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-05-23
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Τουρλίδα Σοφία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Φασούλης Κώστας, Ομότιμος Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών της Αγωγής, ΕΚΠΑ
Βρεττός Ιωάννης, Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών της Αγωγής, ΕΚΠΑ
Μπαμπάλης Θωμάς, Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών της Αγωγής, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Το σχολικό κλίμα ως παράγοντας αποτελεσματικότητας στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Το σχολικό κλίμα ως παράγοντας αποτελεσματικότητας στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική
Περίληψη:
Το σχολικό κλίμα, η ξεχωριστή ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε σχολική μονάδα, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αποτελεσματικότητας του σχολείου, που συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, γι’ αυτό και η μελέτη του κρίθηκε ενδιαφέρουσα.
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να διερευνήσει μέσα από τις απόψεις διευθυντών και εκπαιδευτικών το σχολικό κλίμα που επικρατεί στα δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Αθήνας και ειδικότερα να διαφανούν οι παράμετροι του σχολικού κλίματος τις οποίες οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι χρειάζεται να βελτιωθούν.
Η προσέγγιση του θέματος γίνεται θεωρητικά και εμπειρικά. Στο θεωρητικό μέρος επιχειρείται η εννοιολογική αποσαφήνιση των εννοιών του αποτελεσματικού σχολείου, του σχολικού κλίματος και των τεσσάρων βασικών παραμέτρων του και ο ρόλος του διευθυντή στη διαμόρφωση του σχολικού κλίματος. Το εμπειρικό μέρος περιλαμβάνει τη μεθοδολογία της έρευνας, τα ερευνητικά αποτελέσματα, τις συμπερασματικές διαπιστώσεις και τις προτάσεις. Στην έρευνα συμμετείχε ένα βολικό δείγμα από 120 εκπαιδευτικούς και 20 διευθυντές σχολικών μονάδων.
Όπως διαπιστώθηκε από τα ευρήματα της έρευνας οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί νιώθουν σε μικρό βαθμό ικανοποιημένοι από το σχολικό κλίμα που επικρατεί στα σχολεία που υπηρετούν. Θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη βελτίωσης σε όλες τις παραμέτρους που διερευνήθηκαν, δηλαδή στην επικοινωνία, τη συνεργασία, την οργάνωση και τη διοίκηση και στους μαθητές.
Πρώτη σε ανάγκη παρέμβασης για βελτίωση αναδείχθηκε η παράμετρος «μαθητές» και έπεται η παράμετρος «συνεργασία». Οι εκπαιδευτικοί μέσω των απαντήσεών τους ζητούν η εκπαίδευση που προσφέρεται να αποβλέπει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των μαθητών, στην ποιοτική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στη βέλτιστη προετοιμασία των μαθητών για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία και στη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος, ώστε να είναι ευχάριστο για τους μαθητές. Επιθυμούν οι αποφάσεις για την επίλυση προβλημάτων να λαμβάνονται συλλογικά, θεωρούν ότι το έργο τους δεν αναγνωρίζεται και ότι δεν υπάρχει το πνεύμα συνεργασίας που θα ήθελαν μεταξύ των συναδέλφων. Οι απόψεις διευθυντών και εκπαιδευτικών ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ σημειώνονται μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το φύλο και την εργασιακή σχέση˙ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί είναι πιο ικανοποιημένοι από το σχολικό κλίμα σε σχέση με τους αναπληρωτές.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση
Λέξεις-κλειδιά:
αποτελεσματικό σχολείο, σχολικό κλίμα, ρόλος διευθυντή, επικοινωνία, συνεργασία, οργάνωση και διοίκηση, μαθητές.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
152
Αριθμός σελίδων:
181
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΣΟΦΙΑ.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο