Αποτύπωση των δένδρων των πεζοδρομίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με χρήση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (QGIS)

Διπλωματική Εργασία uoadl:2775795 460 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδίοικηση
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-06-27
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Γιαννακοπούλου Ελπίς
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δρ. Αντωνίου Β., Δρ. Γεωλόγος, Ε.Δ.Ι.Π. ΕΚΠΑ
Δρ. Κράνης Χ., Επικ. Καθηγ. ΕΚΠΑ
Δρ. Σκούρτσος Ε., Δρ. Γεωλόγος, Ε.Δ.Ι.Π. ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Αποτύπωση των δένδρων των πεζοδρομίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με χρήση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (QGIS)
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Αποτύπωση των δένδρων των πεζοδρομίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με χρήση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (QGIS)
Περίληψη:
Στην παρούσα εργασία με τίτλο «Αποτύπωση των δένδρων των πεζοδρομίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με χρήση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριακών (QGIS)», γίνεται προσπάθεια ψηφιακής αποτύπωσης των δεδομένων των δέντρων των πεζοδρομίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, καταγραφής και περιγραφής παραμέτρων του πρασίνου στον οικιστικό ιστό, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής, χωροταξικής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, λαμβανομένου υπόψη του ευρωπαϊκού και ελληνικού θεσμικού πλαισίου και με το βλέμμα στραμμένο στις ελπιδοφόρες διεθνείς και ευρωπαϊκές αποφάσεις για το περιβάλλον που γίνονται σταδιακά πράξεις από την ελληνική κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση.
Είναι φανερό ότι η οικονομική κατάσταση της τελευταίας 10ετίας καθιστά πολλαπλά δύσκολη την απομείωση της απόστασης που μας χωρίζει από το λεγόμενο «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Τεχνολογικά, παρά τα βήματα που έχουν γίνει και γίνονται, το πλήθος των μέσων, μηχανημάτων και λογισμικών που απαιτούνται για την καταγραφή, την παρακολούθηση της ανάπτυξης, την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση - αποκατάσταση των προβλημάτων του πρασίνου, δεν έχουν ακόμα διασφαλιστεί.
Αντιλαμβανόμενοι το Δήμο ως ένα ζωντανό οργανισμό όπου τίποτα δεν περισσεύει και όλα αλληλοεπηρεάζονται και εξελίσσονται, προτάσσουμε το στόχο της υγείας και ευρωστίας του και υιοθετώντας την αντίληψη της ολιστικής προσέγγισης των προβλημάτων, επικεντρωνόμαστε σε ένα ουσιώδες τμήμα αυτού του οργανισμού, το αστικό πράσινο.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Γεωγραφία - Ανθρωπολογία – Λαογραφία
Λέξεις-κλειδιά:
προστασία περιβάλλοντος, ρύπανση, αστικό - περιαστικό πράσινο, Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ), Δήμος Αγία Βαρβάρα.
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
7
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
117
Αριθμός σελίδων:
115
Αποτύπωση των δένδρων των πεζοδρομίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με χρήση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (QGIS).pdf (5 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο