Τύποι και Πρότυπα Ηγεσίας στο ΕΣΥ

Διπλωματική Εργασία uoadl:2790731 408 Αναγνώσεις

Μονάδα:
ΠΜΣ Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-09-18
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Μεταξάς Ευστάθιος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Κυριάκος Σουλιώτης , Αν. Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Γιάννης Τούντας , Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Μαρία Καντζανού, Αν. Καθηγητής , Ιατρική, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Τύποι και Πρότυπα Ηγεσίας στο ΕΣΥ
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Τύποι και Πρότυπα Ηγεσίας στο ΕΣΥ
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η ανάδειξη-ανάλυση Τύπων και Προτύπων Ηγεσίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Διερευνήθηκαν τα επικρατέστερα ηγετικά μοντέλα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας, το Γ.Ν.Ν. Άγιος Παντελεήμων.
Ως ερευνητικό εργαλείο επιλέχθηκε το ερωτηματολόγιο Multifactor Leadership Questionnaire (M.L.Q) των Avolio & Bass το οποίο μετρά τα ηγετικά χαρακτηριστικά των ερωτηθέντων. Το δείγμα, το οποίο συλλέχθηκε με δειγματοληψία ευκολίας (convenience sampling), αποτέλεσαν συνολικά 386 ερωτώμενοι, 205 νοσηλευτές/τριες και 179 γιατροί.
Το αποτέλεσμα της έρευνας ανέδειξε ότι επικρατεί η «Μετασχηματιστική ηγεσία» με κυριότερη υποκλίμακα τη «Διανοητική διέγερση», ενώ ακολουθούν η «Εξειδικευμένη επιρροή-συμπεριφορά» και η «Εξιδανικευμένη επιρροή». Το ηγετικό μοντέλο που φαίνεται να προτιμούν λιγότερο οι εργαζόμενοι είναι η «Παθητική/Προς Αποφυγή ηγεσία».
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό υιοθετεί σε μεγαλύτερο βαθμό το μοντέλο της «Μετασχηματιστικής Ηγεσίας» σε σύγκριση με το ιατρικό. Ο γυναικείος πληθυσμός της μελέτης φαίνεται να υιοθετεί σε σχετικά μεγαλύτερο βαθμό τις υποκλίμακες της μετασχηματιστικής ηγεσίας σε σύγκριση με τους άνδρες. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου φαίνεται να προτιμούν σε σχετικά μικρότερο βαθμό την «Παθητική διαχείριση» και την «Παθητική/Προς Αποφυγή Ηγεσία» σε σύγκριση με τους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Τέλος, οι εργαζόμενοι με περισσότερα έτη προϋπηρεσίας εφαρμόζουν σε μεγαλύτερο βαθμό το μοντέλο «Μετασχηματιστικής Ηγεσίας» και συγκεκριμένα της «Εξειδικευμένης επιρροής- συμπεριφοράς», της «Εξιδανικευμένης επιρροής» της «Εμψυχωτικής κινητοποίησης» και της «Διανοητικής διέγερσης».
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Μετασχηματιστική ηγεσία, Εξειδικευμένη επιρροή-συμπεριφορά, Εξιδανικευμένη επιρροή, Εμψυχωτική κινητοποίηση, Διανοητική διέγερση, Εξατομικευμένη εξέταση, Συναλλακτική ηγεσία, Έκτακτη ανταμοιβή, Ενεργητική διαχείριση, Παθητική διαχείριση, Παθητική-προς αποφυγή ηγεσία
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
70
Αριθμός σελίδων:
78
METAXAS EFSTATHIOS MASTER.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο