Ανάπτυξη και Επικύρωση Μεθόδου Ταυτοποίησης Τζινσενοσιδών σε Συμπληρώματα Διατροφής με χρήση Υγροχρωματογραφίας - Φασματομετρίας Μαζών

Διπλωματική Εργασία uoadl:2817639 252 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Χημική Ανάλυση-Έλεγχος Ποιότητας
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-11-05
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Παπαλεκάκος Παύλος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Α. Οικονόμου, Καθηγητής Χημείας, ΕΚΠΑ
Ν. Θωμαΐδης, Αναπλ. Καθηγητής Χημείας, ΕΚΠΑ
Ι. Ντότσικας, Επικ. Καθηγητής Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη και Επικύρωση Μεθόδου Ταυτοποίησης Τζινσενοσιδών σε Συμπληρώματα Διατροφής με χρήση Υγροχρωματογραφίας - Φασματομετρίας Μαζών
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ανάπτυξη και Επικύρωση Μεθόδου Ταυτοποίησης Τζινσενοσιδών σε Συμπληρώματα Διατροφής με χρήση Υγροχρωματογραφίας - Φασματομετρίας Μαζών
Περίληψη:
Στην εργασία αυτή αναπτύχθηκε και επικυρώθηκε μέθοδος για τον ταυτόχρονο προσδιορισμό τεσσάρωναπό τις δραστικές ουσίες, οι οποίες εμπεριέχονται στο τζίνσενγκ (ginseng).Οι ενώσεις αυτές ονομάζονται τζινσενοσίδες (ginsenosides) και σε αυτέςοφείλονται οι ευεργετικές ιδιότητες των συμπληρωμάτων διατροφής του τζίνσενγκ.Αρχικά έγινε ηταυτοποίηση των κορυφών κάθε τζινσενοσίδηςπου εμπεριέχεται στο ξηρό εκχύλισμαχρησιμοποιώντας ένα σύστημα LC-MS. Ακολούθωςέγινε μεταφορά και ανάπτυξη της μεθόδου σε σύστημα HPLC-PDA χρησιμοποιώντας αναλυτική στήλη C18 με βαθμιδωτή έκλουση και κινητή φάση H_2 O-ACN ρυθμισμένη σε pH = 2 με . Η μέθοδος αυτή, μετά την επικύρωσή της, χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό τζινσενοσιδών σε σκευάσματα διατροφής.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Τζίνσενγκ, Τζινσενοσίδες, Ανιχνευτής Συστοιχίας Φωτοδιόδων, Υγροχρωματογραφία, Κορεάτικο Τζίνσενγκ
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
4
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
69
Αριθμός σελίδων:
137
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Ginseng Determination_MSc_PDA_Pavlos Papalekakos.pdf
3 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.