Στρατηγική Ανάλυση της εταιρίας 'NETFLIX'

Διπλωματική Εργασία uoadl:2820551 1079 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικού Μάνατζμεντ
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-11-27
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Μπαντής Μιλτιάδης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Γλυκού Ιωάννα, Εξωτερικός συνεργάτης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Στρατηγική Ανάλυση της εταιρίας 'NETFLIX'
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Στρατηγική Ανάλυση της εταιρίας 'Netflix'
Περίληψη:
Σε ένα δυναμικό περιβάλλον τεχνολογικής πραγματικότητας η στρατηγική διοίκηση είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ. Οι αντιδράσεις των επιχειρήσεων στις νέες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές τάσεις και προκλήσεις αποτελούνται από βασικές στρατηγικές επιλογές και αποφάσεις που ο χρόνος και τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν την επιτυχία ή αποτυχία τους. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να προχωρήσει στη στρατηγική ανάλυση της εταιρίας Netflix, της κορυφαίας διαδικτυακής υπηρεσίας οικιακής ψυχαγωγίας παγκοσμίως, προκειμένου να διερευνήσει πτυχές της στρατηγικής της καθώς και τους παράγοντες της μέχρι σήμερα επιτυχημένης πορείας. Ως εκ τούτου, η εργασία διεξάγει αρχικά θεωρητική ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας, ενώ στη συνέχεια αντλεί στοιχεία και πληροφορίες για την πορεία και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας από το διαδίκτυο με κύρια πηγή την επίσημη ιστοσελίδα της Netflix. Η στρατηγική ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος εκπονείται μέσα από τη θεωρία των Πόρων και Ικανοτήτων, εστιάζοντας στην χρηματοοικονομική ανάλυση των 3 τελευταίων ετών. Τα αναλυτικά εργαλεία SWOT , PESTEL , TOWS και η μέθοδος των 5 δυνάμεων του Porter χρησιμοποιούνται προκειμένου να μελετηθεί το επιχειρησιακό περιβάλλον της Netflix.
Η εργασία καταλήγει ότι η Netflix φαίνεται να έχει εντοπίσει τον τρόπο να διατηρεί τη διαρκή ανάπτυξη στο πέρασμα των χρόνων συντηρώντας παράλληλα την κερδοφορία της. Η εταιρία έχει επιτύχει αυτό παρέχοντας στους πελάτες της σε παγκόσμιο επίπεδο πρόσβαση σε ένα μεγάλης ποικιλίας περιεχόμενο, τεχνολογικά αναβαθμισμένο, συνδεδεμένο με τις προτιμήσεις τους. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Netflix πρέπει να επενδύσει σε διάφορους τομείς όπως η διεθνής επέκταση, η δημιουργία περιεχομένου και η τεχνολογία που απαιτούν προσεκτικές κινήσεις, στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες καθώς και σωστή αξιοποίηση των κεφαλαίων ιδίων και ξένων.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
εταιρία,ιστορική αναδρομή,ανάλυση,στρατηγική
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
72
Αριθμός σελίδων:
64
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ NETFLIX.pdf
2 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.