Καινοτομία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις (STARTUP) και χρηματοδότηση τους μέσω V.C

Διπλωματική Εργασία uoadl:2837045 295 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικού Μάνατζμεντ
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-12-05
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Παπαγιαννίδου Κωνσταντίνα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Παρασκευή Μπουφούνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Πρωτότυπος Τίτλος:
Καινοτομία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις (STARTUP) και χρηματοδότηση τους μέσω V.C
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Καινοτομία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις (STARTUP) και Χρηματοδότηση τους μέσω V.C
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε με φόντο την Ελλάδα των ημερών μας, μια Ελλάδα που έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των νεώτερων χρόνων της. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσελκύουν πόρους για νέες δραστηριότητες και μόνο όταν ευημερούν, είναι σε θέση να αναπτυχθούν με ταχείς ρυθμούς και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας εντός και εκτός της επιχείρησης.Όμως ακόμα και αν το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ευνοϊκό, από τις πολυπληθείς καινοτόμες ιδέες, ελάχιστες καταλήγουν σε εμπορικά προϊόντα και ακόμα λιγότερες σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στη δυσκολία πρόσβασης στις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία, η διερεύνηση των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί τη σημαντικότερη λύση για τη μείωση της ανεργίας και την έξοδο από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.
Η μελέτη που ακολουθεί παρουσιάζει το ρόλο της καινοτομίας και του οικοσυστήματος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καθώς και τις παραδοσιακές και εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης μιας νεοφυούς καινοτόμου επιχείρησης.
Στη συνέχεια της μελέτης καταγράφονται οι διαδικασίες και ο τρόπος λειτουργίας των εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης,Crowdfunding, χρηματοδότησης μέσω των δικτύων BusinessAngelsFunding, καθώς και η VentureCapitalχρηματοδότηση και εξετάζεται ο ρόλος της σχετικά με τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της στην οικονομία. Τέλος μέσω της έρευνας (ερωτηματολογίου) αποτυπώνεται η μορφή, η πορεία, τα θετικά, τα αρνητικά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν μέσω V.C.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Καινοτομία, Νεοφυείς Επιχειρήσεις , Τρόποι Χρηματοδότησης, Κεφάλαια Επιχειρηματικού Κινδύνου
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
54
Αριθμός σελίδων:
77
diplomatiki_ergasia_konstantina_Papagiannidou.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο