"Η εταιρική κοινωνική ευθύνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον όμιλο «ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.». Σύγκριση και σύγκλιση με καλές πρακτικές".

Διπλωματική Εργασία uoadl:2837102 319 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικού Μάνατζμεντ
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-12-06
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Τοπούζη Αικατερίνη
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Χρήστος Πιτέλης, Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πρωτότυπος Τίτλος:
"Η εταιρική κοινωνική ευθύνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον όμιλο «ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.». Σύγκριση και σύγκλιση με καλές πρακτικές".
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
"Η εταιρική κοινωνική ευθύνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον όμιλο «ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.». Σύγκριση και σύγκλιση με καλές πρακτικές".
Περίληψη:
Η παρούσα εργασία έχει τίτλο “Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Όμιλο «ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.». Σύγκριση και σύγκλιση με καλές πρακτικές”.
Στη συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζουμε τον ΄Ομιλο των Ελληνικών Πετρελαίων και διερευνούμε σε βάθος, για το πώς αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) για τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω σχετικών δράσεων.
Αναφερόμαστε, εκτενώς, στην έννοια και τη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τη σχέση της με την βιωσιμότητα, όπου αναλύονται τα παγκόσμια πρότυπα για την τελευταία και τίθεται το μεγαλύτερο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την αειφορία, όπου τονίζονται τα σημεία διαφοράς και οι αλληλοεπικαλύψεις.
Αμέσως, μετά τη γνωριμία με τον Όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», γίνεται μία συνοπτική αναφορά στον απολογισμό βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου και ερχόμαστε σε επαφή με τους δείκτες που χρησιμοποιεί, για να μπορεί να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του, στα συγκεκριμένα πεδία της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής ευθύνης και της βιωσιμότητας.
Στην προσπάθειά μας να επιβεβαιώσουμε ή να απορρίψουμε το ερευνητικό μας ερώτημα, ότι ο Όμιλος «ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.» αξιοποιεί και ενσωματώνει στις λειτουργίες του, τις αρχές της ΕΚΕ και της βιώσιμης ανάπτυξης και ότι επί της ουσίας επενδύει σε αυτό τον τομέα στρατηγικά και όχι απλά επικοινωνιακά, προσεγγίσαμε τα κατάλληλα στελέχη του Ομίλου, όπως επίσης και ανεξάρτητα στελέχη της αγοράς στον τομέα της ΕΚΕ, με πλούσια εμπειρία, από μεγάλες επιχειρήσεις του τομέα της ενέργειας, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σκοπό να διαπιστώσουμε αν οι πρακτικές των ΕΛ.ΠΕ. συγκλίνουν, με τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται, από ανάλογες εταιρίες παγκοσμίως.
Το αποτέλεσμα της έρευνάς μας είναι ότι, ο Όμιλος «ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.» επενδύει στρατηγικά στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη, έχοντας το τρίπτυχο οικονομία-κοινωνία- περιβάλλον στο επίκεντρο των ενεργειών του και εφαρμόζει τις σχετικές καλές πρακτικές.
Λέξεις κλειδιά: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Βιωσιμότητα, Ελληνικά Πετρέλαια, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Βιωσιμότητα, Ελληνικά Πετρέλαια, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
133
Αριθμός σελίδων:
100
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΠΟΥΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Αρ. Μητρ. 162082.pdf
2 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.