Συμπεριφορά Γονέων, Ανεργία Παιδιών: Αντιλήψεις Ανέργων για τη Συμπεριφορά των Γονέων τους

Διπλωματική Εργασία uoadl:2866570 119 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστημών της Αγωγής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-03-18
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Στυλιαράς Δημήτριος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δρ. Γιώτσα Άρτεμις , Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών.
Δρ. Μυλωνάκου Κεκέ-Ηρώ, Καθηγήτρια Κοινωνικής Παιδαγωγικής του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Δρ. Φυρριπής Εμμανουήλ ,Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Συμπεριφορά Γονέων, Ανεργία Παιδιών: Αντιλήψεις Ανέργων για τη Συμπεριφορά των Γονέων τους
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Συμπεριφορά Γονέων, Ανεργία Παιδιών: Αντιλήψεις Ανέργων για τη Συμπεριφορά των Γονέων τους
Περίληψη:
Η παρούσα εργασία στοχεύει να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της ανεργίας των νέων και του θεσμού της οικογένειας. Η Ελλάδα βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη οικονομική δυσπραγία που έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις στο κλείσιμο ή τη μείωση του προσωπικού τους. Συνεπώς, εξετάζεται το κατά πόσο η οικογένεια σήμερα λειτουργεί ως θεσμός συντήρησης του φαινομένου της ανεργίας. Η έρευνα διεξήχθη μέσω της ποσοτικής μεθόδου σε ένα δείγμα 123 νέων – φοιτητών. Μέσα από την ανάλυση καταδείχθηκε πως η σχέση των φοιτητών με τους γονείς τους κατά την παιδική τους ηλικία συνδέεται με την ένταξή τους, ή όχι, στην αγορά εργασίας. Όπως έδειξε η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι φοιτητές που είναι σε συνθήκες ανεργίας είχαν καλύτερες σχέσεις τόσο με τον πατέρα όσο και με τη μητέρα τους κατά την παιδική τους ηλικία. Αντίστοιχα, οι φοιτητές που απάντησαν ότι, ενώ σπουδάζουν εργάζονται παράλληλα, είχαν δυσκολότερη σχέση με τους γονείς τους. Συνολικά θα λέγαμε ότι η οικογένεια αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέσο υποστήριξης των ανέργων στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες με παρόμοια οικονομική δυσπραγία.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Φιλοσοφία- Ψυχολογία
Λέξεις-κλειδιά:
Ανεργία, Εργασία, Οικογένεια, Οικονομική κρίση, Αγορά εργασίας, Ελλάδα
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
55
Αριθμός σελίδων:
145

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ.pdf
2 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.