Ακαδημαϊκή και Διοικητική δομή και λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητική και κριτική προσέγγιση

Διπλωματική Εργασία uoadl:2876619 284 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Διοίκηση Ανώτατης Εκπαίδευσης
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστημών της Αγωγής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-06-23
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Παπακώστα Δέσποινα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Εμμανουήλ Φυριππής,Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ηρώ Μυλωνάκου - Κεκέ, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ακαδημαϊκή και Διοικητική δομή και λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητική και κριτική προσέγγιση
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ακαδημαϊκή και Διοικητική δομή και λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητική και κριτική προσέγγιση
Περίληψη:
Η διπλωματική εργασία έχει ως θέμα την ακαδημαϊκή και διοικητική δομή και λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.). Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα, με αναφορές στη βιβλιοθήκη και στις αλλαγές στην ονομασία και στο έμβλημά του, στις Σχολές με τα αντίστοιχα Τμήματά τους, παρατίθεται η κατηγοριοποίηση του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, τα όργανα διοίκησης του Ιδρύματος με τις αρμοδιότητές τους και στο τέλος περιγράφεται το στρατηγικό πλάνο του Πανεπιστημίου για τα έτη 2016-2021. Με βάση τους Νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα που έχουν εκδοθεί για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα, αλλά και του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού του Ιδρύματος, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όχι μόνο προσπαθεί να προσαρμοστεί στις επιταγές της κάθε εποχής, έχοντας ως γνώμονα τη γνώση, την έρευνα, την αριστεία και τη διεθνοποίηση, αλλά πολλές φορές πρωτοπορεί. Το γεγονός ότι είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στον ευρύτερο τομέα της Οικονομίας και της Διοίκησης με την αρχαιότερη οικονομική, ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη, το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που οργάνωσε μεταπτυχιακές σπουδές, τόσο σε επίπεδο Ειδίκευσης (MSc) όσο και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.), προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα και στα Αγγλικά και πραγματοποιεί συμπράξεις με άλλα Πανεπιστήμια, είναι μόνο μερικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι θέλει συνεχώς να εξελίσσεται, αξιοποιώντας τις δυνατότητές του.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση
Λέξεις-κλειδιά:
ακαδημαϊκή δομή, διοικητική δομή, λειτουργία, όργανα διοίκησης, ιστορική αναδρομή, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.)
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
52
Αριθμός σελίδων:
129
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο