Δημιουργία ιστοσελίδας για την ενημέρωση του κοινού για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Διπλωματική Εργασία uoadl:2878483 476 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Πληροφορική Υγείας
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-07-11
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Πρίφτη Δήμητρα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ιωάννης Μαντάς, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ, Επιβλέπων
Αθηνά Καλοκαιρινού, Καθηγήτρια, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ
Ιωσήφ Λιάσκος, Ε.ΔΙ.Π, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Δημιουργία ιστοσελίδας για την ενημέρωση του κοινού για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Δημιουργία ιστοσελίδας για την ενημέρωση του κοινού για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
Περίληψη:
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) καταλαμβάνει στις μέρες μας μία από τις πρώτες θέσεις στην λίστα των αιτιών θανάτου παγκοσμίως. Είναι μια ύπουλη ασθένεια εφόσον δεν έχει ευδιάκριτα συμπτώματα και γίνεται αντιληπτή όταν οι βλάβες στους πνεύμονες είναι πλέον μη αναστρέψιμες. Χαρακτηρίζεται από βρογχική απόφραξη και καταστροφή των πνευμονικών ιστών. Σαν αποτέλεσμα έχει τις επαναλαμβανόμενες νοσηλείες του ασθενούς και κυρίως σταδιακά, πλήρη αλλαγή της ποιότητας ζωής του εφόσον σε προχωρημένο στάδιο της νόσου χρήζει συστηματική χορήγηση οξυγόνου γεγονός που επηρεάζει πολύπλευρα την καθημερινή ζωή των ασθενών.
Σαν κύρια αιτία της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας θεωρείται το κάπνισμα ακόμα και το παθητικό ενώ σε πολύ μικρότερο βαθμό ενοχοποιείται η εισπνοή άλλων βλαβερών ουσιών του περιβάλλοντος. Επομένως οι βλάβες που προκαλούνται μπορούν να περιοριστούν με την απομάκρυνση του πάσχοντα από τον βλαπτικό παράγοντα (διακοπή καπνίσματος). Συνήθως οι ασθενείς υποτιμούν την σοβαρότητα της νόσου με αποτέλεσμα την εξέλιξή της που επιφέρει μεγαλύτερη επιβάρυνση της υγείας τους.
Η ενημέρωση για την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι υψηλής σημασίας αφενός για την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου και αφετέρου για την πληροφόρηση για την σοβαρότητα της.
Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό την σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση μιας εύχρηστης ιστοσελίδας που θα παρέχει πληροφορίες για τη νόσο, τα συμπτώματά της, την εξέλιξη της και για τα μέτρα πρόληψής της.
Η μέθοδος ανάπτυξης και κατασκευής της ιστοσελίδας θα γίνει με την χρήση ενός ανοιχτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), του Joomla!.
Ως αναμενόμενα αποτελέσματα είναι η ενημέρωση για τα συμπτώματα της νόσου για την έγκαιρη αναγνώριση τους, η ενημέρωση για τη σοβαρότητα της νόσου εφόσον έχει ήδη διαγνώσθει και κυρίως η σπουδαιότητα της διακοπής καπνίσματος στην πορεία της.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (χαπ), Joomla, Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (cms), Κατασκευή ιστοσελίδας
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
63
Αριθμός σελίδων:
92
Dimitra Prifti Master.pdf (3 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο