Ο προϋπολογισμός των εταιρειών Κρι Κρι και Mύλοι Λούλη 2007-2016 ως εργαλείο διοίκησης και λήψης αποφάσεων. Η περίπτωση του Beyond Budgeting ως σύγχρονο εργαλείο διοικητικής λογιστικής.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2883431 226 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Διοικητική Επιχειρήσεων και Τραπεζών
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-10-29
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Καλόγηρος Ανδρέας
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Στέφανος Τάντος,Διδάκτωρ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ο προϋπολογισμός των εταιρειών Κρι Κρι και Mύλοι Λούλη 2007-2016 ως εργαλείο διοίκησης και λήψης αποφάσεων. Η περίπτωση του Beyond Budgeting ως σύγχρονο εργαλείο διοικητικής λογιστικής.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ο προϋπολογισμός των εταιρειών Κρι Κρι και μύλοι Λούλη 2007-2016 ως εργαλείο διοίκησης. Η περίπτωση του Beyond Budgeting ως σύγχρονο εργαλείο Διοικητικής Λογιστικής.
Περίληψη:
Η παρούσα έρευνα στοχεύει να εξετάσει την πιθανή εφαρμογή του μοντέλου του Beyond Budgeting σε ελληνικές εταιρείες. Σκοπός δεν αποτελεί η μέτρηση της μονόπλευρης αποδοτικότητας, αλλά να εξετασθεί, εάν υπάρχει πιθανότητα ουσιαστικής εφαρμογής των καινοτόμων για το ελληνικό προσκήνιο μεθόδων. Για αυτό τον λόγο γίνεται ανάλυση σε τρία επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αφορά την ανάλυση των στόχων και των οικονομικών εκθέσεων που δημοσιεύουν οι εταιρείες. Το δεύτερο επίπεδο εξετάζει την χρηματοοικονομική επίδοση μέσω των αριθμοδεικτών. Το τρίτο επίπεδο της ανάλυσης εξετάζει την χρηματιστηριακή επίδοσή με την βοήθεια της τεχνικής ανάλυσης. Τα συμπεράσματα έδειξαν πως για τις ποιοτικές αρχές του μοντέλου αυτού δεν υπάρχουν ενδείξεις διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Αναφορικά με την διοικητική διαδικασία οι εταιρείες πληρούν τρεις από τις έξι αρχές που πρεσβεύει το Beyond Budgeting και ειδικότερα οι αρχές που εφαρμόζονται είναι αυτές των στόχων, των σχεδίων και προβλέψεων, καθώς επίσης και της κατανομής πόρων. Παρά την ανοδική πορεία τους συμπεραίνεται πως η εφαρμογή του θα τις οδηγήσει σε καλύτερο τρόπο διοίκησης.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Beyond Budgeting, Traditional Budgeting, Advanced Budgeting
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
45
Αριθμός σελίδων:
63
Καλόγηρος Ανδρέας Ο προϋπολογισμός των εταιρειών Κρι Κρι και Μύλοι Λούλη 2007-2016 ως εργαλείο δίοικησης και λήψης αποφάσεων.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο