Environmental internal control systems

Διπλωματική Εργασία uoadl:2885864 180 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-11-19
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Νταλέκος Περικλής
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Νίκος Μυλωνάς, καθηγητής, Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Environmental internal control systems
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Περιβαλλοντικά συστήματα εσωτερικού ελέγχου
Περίληψη:
Η κύρια πτυχή αυτής της διατριβής ήταν να υπογραμμιστεί η ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού περιβάλλοντος μέθοδο ελέγχου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της όπως η Ελλάδα. Η διατριβή προσδιορίζει τις υπάρχουσες μεθόδους που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της για την προστασία του περιβάλλοντος από τον ανθρώπινο παράγοντα και την ίδια τη φύση.
Παρόλα αυτά, παρά τις ενισχυμένες μεθόδους σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια, Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ακόμη υπό την αιγίδα μιας πλήρους λειτουργικής σφαίρας προστασίας του περιβάλλοντος. Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές σκληρές και καταστροφικές φυσικές καταστροφές έλαβαν χώρα γύρω από τον ευρωπαϊκό χώρο, προκαλώντας την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο φυσικό περιβάλλον. Μεγάλες εκτάσεις δασών έχουν καεί, καταστρέφοντας τη χλωρίδα και την πανίδα. Επιπλέον, η ανθρώπινη δραστηριότητα σε συνδυασμό με βιομηχανικά ατυχήματα προκάλεσε την ρύπανση σε νερό και αέρα στους Ευρωπαίους πολίτες. Για να το αναλύσουμε περαιτέρω, η διατριβή αναπτύσσεται ως
ακολούθως:
Πρώτον, η εργασία αναλύει τα αίτια της περιβαλλοντικής κρίσης και τη σημασία
και την ανάγκη για ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος, αναφέροντας γεγονότα και περιστατικά που έλαβαν χώρα και επηρέασαν την ευρωπαϊκή κοινότητα και όχι μόνο. Αναφέρει επίσης των αντίκτυπο καταστροφών αυτών στην υγεία και την ευημερία των ευρωπαίων κατοίκων.
Επιπλέον, αναφέρονται οι ενεργητικοί μηχανισμοί περιβαλλοντικού ελέγχου που τώρα
υπάρχουν στην Ευρώπη και πώς αυτά τα συστήματα έχουν ρυθμιστεί για να προστατεύσουν το περιβάλλον από επικείμενες καταστροφές.
Στη συνέχεια, η εργασία παρουσιάζει τις υπάρχουσες μεθόδους νομικής επιβολής στα
Κράτη μέλη προκειμένου να επιδιώξει όλα τα μέσα προστασίας του περιβάλλοντος.
Από την έρευνα που διεξήχθη αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της είναι θετικά και πρόθυμα να αλλάξουν τις πρακτικές και τις μεθόδους τους για να χτίσουν μια περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη κοινωνία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιερώνει την συμμόρφωση με νόμους και κανονισμούς που πρέπει να τηρούν όλα τα κράτη μέλη. Έχει καθιερώσει ως επιτηρητή και υπεύθυνη την κάθε χώρα για την καθιέρωση και τη συμμόρφωση αυτής με τις περιβαλλοντικές ενέργειες και τις ενέργειες προφύλαξης στο έδαφός της.
Παρά τις τρέχουσες προσπάθειες, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά πράγματα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν για να κατορθώσουν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον.
Τα υπάρχοντα συστήματα περιβαλλοντικού ελέγχου δεν λειτουργούν αποτελεσματικά και αυτό μπορεί να παρατηρηθει από τις συνεχείς σοβαρές καταστροφές που συμβαίνουν κάθε χρόνο εντός της ηπείρου της Ευρώπης. Για παράδειγμα, πυρκαγιές, πλημμύρες, χημικά ατυχήματα καθώς επίσης θαλάσσια και αέρια ρύπανση είναι μερικά από αυτά τα περιστατικά που εξακολουθούν να υπάρχουν και προκαλούν σοβαρή βλάβη όχι μόνο στη φύση αλλά και στην ανθρώπινη ζωή.
Το συμπέρασμα είναι ότι παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη τόσο αποτελεσματικά για να πετύχουν αυτό το εγχείρημα.
Απαιτείται βαθύτερη ανάλυση και προετοιμασία για την προστασία του περιβάλλοντος και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να παρεμβαίνει με αυστηρότερους τρόπους στα κράτη μέλη της προκειμένου να το καταστήσει αυτό δυνατό.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Εσωτερικός Έλεγχος, Εσωτερικός Έλεγχος Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντολογικά Συστήματα Ελέγχου, Περιβαλλοντολογική Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μέθοδοι Προστασίας Περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
16
Αριθμός σελίδων:
46
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Thesis Ntalekos Periklis.pdf
5 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.