Vascularized Composite Allotransplantation: Current challenges and future perspectives

Διπλωματική Εργασία uoadl:2897078 343 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Τμήμα Ιατρικής
ΠΜΣ Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-11
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Σιλαϊδή Χριστίνα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αλέξανδρος Παπαλάμπρος, Επίκουρος Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α., Επιβλέπων
Μιχαήλ Κοντός, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α
Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α
Πρωτότυπος Τίτλος:
Vascularized Composite Allotransplantation: Current challenges and future perspectives
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Σύνθετα αγγειοποιημένα αλλομοσχεύματα: τρέχουσες προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές
Περίληψη:
Τα σύνθετα αγγειοποιημένα αλλομοσχεύματα έχουν μοναδικές ιδιότητες λόγω των ποικίλων συστατικών των ιστών που έχουν μεταμοσχευθεί ως μάζα ως ενιαία μονάδα. Σύγχρονες μικροχειρουργικές τεχνικές κατέστησαν δυνατό ένα ευρύ φάσμα νέων μέσων για την ανασυγκρότηση σύνθετων ελαττωμάτων οστών και μαλακών μορίων. Οι τεχνικές αυτές, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην ανοσολογική μεταμόσχευση, έχουν οδηγήσει σε επιτυχία η μεταμόσχευση και η επίτευξη του υψηλότερου βαθμού στην ανακατασκευαστική σκάλα - πραγματικά αντικατάσταση όμοιο με όμοιο. Η χρήση της σύγχρονης μικροχειρουργικής τεχνικής στο πλαίσιο του VCA επιτρέπει την επιτυχή τεχνική εκτέλεση και τη σκοπιμότητα του VCA, διευκολύνει τη μελέτη ανοσολογικής ανοχής σε προκλινικά μοντέλα VCA και βελτιστοποιεί τα λειτουργικά αποτελέσματα VCA.
Εκτός από τη χειρουργική επέμβαση, αυτός ο τύπος μεταμόσχευσης αντιμετωπίζει επίσης τεράστιες ανοσολογικές προκλήσεις που απαιτούν λεπτομερή ανάλυση όλων των πτυχών των αλλοανοσοαντιδράσεων, συντήρηση οργάνου και τραυματισμό, καθώς και ανοσογονικότητα διαφόρων ιστών εντός των μοσχευμάτων VCA για την περαιτέρω βελτίωση του μοσχεύματος και των αποτελεσμάτων των ασθενών. Επιπλέον, όσο αφορά τις παρενέργειες της μακροχρόνιας ανοσοκαταστολής για το VCA , οι ασθενείς πρέπει να εξισορροπηθούν προσεκτικά με το δυνητικό όφελος από τη μη σωτηρία διαδικασία. Οι αγγειοποιημένες σύνθετες αλλομοσχεύσεις προσφέρουν την ευκαιρία για βελτίωση της ζωής σε ασθενείς με απώλεια ιστών που δεν μπορούν να ανακατασκευαστούν μέσω παραδοσιακών τεχνικών. Επί του παρόντος, τα περισσότερα ανοσοκατασταλτικά σχήματα που αναφέρθηκαν μέχρι σήμερα στην κλινική πρακτική έχουν χρησιμοποιήσει CNI, με τους περισσότερους παραλήπτες VCA να έχουν παρενέργειες. Επειδή το VCA χρησιμοποιείται συνήθως για μη-απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, υπάρχει ανάγκη για αγωγή χωρις αναστολείς καλσινευρίνης.
Σε αυτό το άρθρο ανασκόπησης, παρέχουμε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση με έμφαση στις αλλοανοσολογικές απαντήσεις σε VCA, καθιερωμένες και νέες ανοσοκατασταλτικές θεραπείες και αποτελέσματα ασθενών.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Αγγειοποιημένα, Σύνθετα, Αλλομόσχευμα, Αλλομεταμόσχευση
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
97
Αριθμός σελίδων:
42
Silaidi Christina MSc.pdf (1012 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο