Επιπτώσεις του Σεισμού του Κατμαντού στο Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλον του Νεπάλ.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2921615 169 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-08-29
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Ιερωνυμάκης Βασίλειος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δρ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (2004) στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δρ. Νίκος Βούλγαρης, Καθηγητής Σεισμολογίας και Τεχνικής Σεισμολογίας (2014) στον Τομέα Γεωφυσικής – Γεωθερμίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δρ. Καβύρης Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής του τομέα Γεωφυσικής και Γεωθερμίας.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Επιπτώσεις του Σεισμού του Κατμαντού στο Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλον του Νεπάλ.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Επιπτώσεις του Σεισμού του Κατμαντού στο Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλον του Νεπάλ.
Περίληψη:
Στην παρούσα εργασία αποτυπώνονται οι επιπτώσεις σε φυσικό και δομημένο περιβάλλον του σεισμικού γεγονότος στις 25 Απριλίου του 2015 της Gorkha μεγέθους 7.8W στην περιοχή του Κατμαντού στο Νεπάλ. Συγκεκριμένα η απεικόνιση αρχίζει με την αποτύπωση της γεωγραφικής και γεωλογικής δομής της οροσειράς και του υπόβαθρου των Ιμαλάϊων, των πετρωμάτων και των δομών της ακολουθίας της Τηθύος και της γενικής φυσιογραφίας του Νεπάλ. Συνεχίζοντας γίνεται ανάλυση των γεωλογικών δομών και της γεωγραφίας της ευρύτερης περιοχής του Κατμαντού, ιστορική αναδρομή στην σεισμικότητα της περιοχής καθώς και ευρύτερη ανάλυση της γενικής σεισμικότητας της. Έπειτα, γίνεται λεπτομερής περιγραφή του κυρίως σεισμικού γεγονότος, η οποία ακολουθείται από την ανάλυση των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Κατμαντού, όπου γίνεται περιγραφή των επιπτώσεων του σεισμού στα εδαφικά πρανή, των εδαφικών αποκρίσεων, εδαφικών αστοχιών και φαινομένων κατολίσθησης, εδαφικών ροών και ρευστοποίησης. Τέλος περιγράφονται οι επιπτώσεις του σεισμού στο δομημένο περιβάλλον , η μακροσεισμική κλίμακα EMS-98, η τρωτότητα της περιοχής και οι βλάβες στις κτιριακές κατασκευές καθώς και στα μνημεία. Επιπροσθέτως, δίνονται παραδείγματα εφαρμογής της κλίμακας EMS-98 σε διάφορους τύπους κτιριακών κατασκευών που υπέστησαν βλάβες κατά το κυρίως σεισμικό γεγονός.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Επιπτώσεις, Σεισμός, Νεπάλ, Κατμαντού
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
179
Αριθμός σελίδων:
196
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.pdf (14 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο