«H Ψυχολογική Επίδραση της Υγειονομικής Κρίσης του COVID-19 σε Προσωπικό και Χρήστες της Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ»

Διπλωματική Εργασία uoadl:2937170 101 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στους Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-03-30
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Καλέση Θεοδώρα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δρ. Αντωναράκου Α.,
Καθηγ. ΕΚΠΑ
Δρ. Δανάμος Γ.,
Δρ. Γεωλόγος, Ε.ΔΙ.Π. ΕΚΠΑ
Δρ. Σκούρτσος Ε .
Επικ. Καθηγ. ΕΚΠΑ
Ειδική_Επ_Καθοδήγηση,
Δ. Ρούκας
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής
Πρωτότυπος Τίτλος:
«H Ψυχολογική Επίδραση της Υγειονομικής Κρίσης του COVID-19 σε Προσωπικό και Χρήστες της Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ»
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
«H Ψυχολογική Επίδραση της Υγειονομικής Κρίσης του COVID-19 σε Προσωπικό και Χρήστες της Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ»
Περίληψη:
Η υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την έξαρση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός COVID-19 και οι επιπτώσεις της, είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει το αποτύπωμά της στην ψυχολογία των ανθρώπων. Η πανδημική αυτή κρίση επέφερε αλλαγές σε όλους τους κοινωνικο-οικονομικούς τομείς, εφ όσον οι κυβερνήσεις των χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων, τα οποία είχαν ως στόχο την αναχαίτηση εξάπλωσης του ιού. Τα μέτρα που πάρθηκαν βασίζονταν κυρίως στην κοινωνική αποστασιοποίηση και την αναστολή τόσο των εργασιών όσο και των καθημερινών δραστηριοτήτων των κοινωνιών, γεγονός που επηρέσε τους ανθρώπους όχι μόνο σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο αλλά και σε ψυχολογικό. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ήταν φυσικό η Ακαδημαϊκή κοινότητα επηρεάστηκε εξίσου λόγω της νέας κατάστασης και προσπάθησε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της. Ως αναπόσπαστο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εξέλιξη τόσο της έρευνας όσο και της διδακτικής διαδικασίας, οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες προσάρμοτηκαν και εκείνες στα νέα δεδομένα υιοθετώντας νέες πρακτικές, οι οποίες στηρίζονταν στην εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση. Η αλλαγή της λειτουργίας τους σύμφωνα με τις νέες συνθήκες είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν ψυχολογικά τόσο οι υπάλληλοι των Βιβλιοθηκών όσο και οι χρήστες. Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται, στο αν η αλλαγή στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης της ΣΘΕ (Σχολής Θετικών Επιστημών) του ΕΚΠΑ λόγω της πανδημίας του COVID-19, επέδρασε στην ψυχολογία του προσωπικού και των χρηστών της.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη, Υγειονομική Κρίση COVID-19, Ψυχολογικές Επιπτώσεις, Βιβλιοθήκη ΣΘΕ, Πανδημία
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
69
Αριθμός σελίδων:
74
Διπλωματική εργασία Θεοδώρας Καλέση.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο