Η Θετική Επίδραση Του Χορού Σε Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2944713 145 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-05-09
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
ΒΕΖΥΡΗ ΜΑΡΘΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Νικόλαος Γελαδάς, Καθηγητής, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Η Θετική Επίδραση Του Χορού Σε Καρδιαγγειακά Νοσήματα
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η Θετική Επίδραση Του Χορού Σε Καρδιαγγειακά Νοσήματα
Περίληψη:
Στόχος αυτής της ανασκόπησης είναι η διερεύνησή του χορού ως μέσο θεραπείας σε ενήλικες οι οποίοι έχουν υποστεί κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα όπως, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό αλλά και αρτηριακή υπέρταση, παθήσεις οι οποίες εμφανίζονται σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού με πληθώρα αρνητικών συνεπειών. Διάφοροι μηχανισμοί ευθύνονται για τη βελτίωση των ασθενών μέσω του χορού, συμπεριλαμβανομένων της μουσικής, του χορευτικού συντρόφου, καθώς και των κινήσεων που ενσωματώνονται σε κάθε μορφή χορού. Η χοροθεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη μορφή θεραπείας που παρέχει φυσικά, κοινωνικά, και γνωστικά οφέλη στους συμμετέχοντες. Ο χορός ζωντανεύει το σώμα του ασθενούς, τον επανασυνδέει με τον προσωπικό του έλεγχο, τον φέρνει κοντά σε άλλους ανθρώπους τον κάνει να νιώθει δημιουργικός. Τα φυσικά οφέλη περιλαμβάνουν τη βελτίωση της ισορροπίας, την ευελιξία, τη δύναμη, την αντοχή, την αίσθηση του χώρου, καθώς και την ενίσχυση των αισθητικοκινητικών συστημάτων. Ο χορός μέσω της κίνησης αποτελεί μια διασκεδαστική και μη συμβατική φυσική θεραπεία για άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
cardiovascular diseases, dance benefits to cardiovascular, hypertension, stroke, heart failure, European society of cardiology, cardiovascular disease epidemiology
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
3
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
31
Αριθμός σελίδων:
56
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΑΡΘΑ ΒΕΖΥΡΗ.pdf (555 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο