Trading with Google (searches)

Διπλωματική Εργασία uoadl:2968142 77 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-12-06
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
Περπερίδου Ιωάννα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ξανθόπουλος Στυλιανός
Aναπληρωτής Καθηγητής
Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πρωτότυπος Τίτλος:
Trading with Google (searches)
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Συναλλαγές με τις Google (αναζητήσεις)
Περίληψη:
Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για ημερήσιες συναλλαγές είναι να γνωρίζουμε πότε η αγορά θα ανέβει και πότε θα πέσει. Αναρωτιόμαστε αν η συχνότητα αναζήτησης κάποιων όρων στο διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει σε μια τέτοια πρόβλεψη.
Σε αυτήν την εργασία θα διερευνηθεί εάν και σε ποιο βαθμό, το επίπεδο αναζητήσεων στο Google για μία μετοχή σε συνδυασμό με τους δείκτες πρόβλεψης της τεχνικής ανάλυσης μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης ή πρόβλεψη της μελλοντικής κατεύθυνσης της τιμής της μετοχής. Υποθέτουμε ότι αυτά τα δεδομένα αναζητήσεων των τάσεων της Google μπορεί να συσχετίζονται με το τρέχον επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους κλάδους και επομένως μπορεί να είναι χρήσιμα για την πρόβλεψη των επόμενων δημοσιεύσεων δεδομένων.
Παραδείγματα σημάτων εισόδου για τέτοιες στρατηγικές συναλλαγών θα μπορούσαν να είναι τα εξής:
 Αγορά (πώληση) όταν κάποιος όρος αναζήτησης είναι πάνω (κάτω) από ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην αναζήτηση των google.
 Αγορά (πώληση) όταν ένας συγκεκριμένος όρος αναζήτησης είναι πάνω (κάτω) από ένα συγκεκριμένο επίπεδο και ένας δεύτερος όρος αναζήτησης είναι επίσης πάνω (κάτω) από κάποιο άλλο επίπεδο στην αναζήτηση των google.
Για παράδειγμα, ίσως θέλουμε μια αναζήτηση στο google , σχετικά με το όνομα μιας εταιρείας, να είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο και η αναζήτηση στο google για έναν δείκτη αγοράς να είναι επίσης πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Το σήμα εξόδου θα μπορούσε για παράδειγμα να αναφέρεται στην τιμή κλεισίματος της επόμενης περιόδου ή όταν το σήμα εισόδου υποδεικνύει αλλαγή κατεύθυνσης ή σημείο που δεν μπορούμε να αποφασίσουμε.
Η τεχνική ανάλυση είναι μια μέθοδος ανάλυσης της τιμής μιας μετοχής χρησιμοποιώντας γραφήματα και δείκτες. Η περίοδος αύξησης των τιμών ονομάζεται ανοδική τάση, ενώ η περίοδος πτώσης των τιμών είναι γνωστή ως καθοδική τάση. Μια ανοδική τάση στην Τεχνική ανάλυση σε συνδυασμό με το σήμα αγοράς στην ανάλυση των αναζητήσεων στο Google πιθανότατα δίνει καλύτερα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα από τον συνδυασμός της πληροφορίας από τις αναζητήσεις των google με τα εργαλεία της τεχνικής ανάλυσης πιστεύουμε ότι θα είναι ένα εργαλείο ισχυρότερης πρόβλεψης.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Αναζητήσεις Google, Τάσεις της Google, Πρόβλεψη μετοχών, Τεχνική ανάλυση, Κινητός μέσος, Απλός κινητός μέσος, Εκθετικός κινητός μέσος, Κινητός μέσος σύγκλισης απόκλισης, Δείκτης σχετικής αντοχής,
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
13
Αριθμός σελίδων:
30
Perperidou Ioanna (Master thesis).pdf (1022 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο