Στρατηγική Επικοινωνία, Διαχείριση Κρίσεων Περιβαλλοντικής Καταστροφής και Επικοινωνία μετά την κρίση στην Ψηφιακή εποχή.

Διπλωματική Εργασία uoadl:3218427 91 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης
Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης - Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών - Κοινωνιολογίας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-11-17
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Τσεντίδου Ερμιόνη-Δέσποινα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δημήτρης Γκούσκος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ΕΚΠΑ
Εβίκα Καραμαγκιώλη, Επιστημονική Συνεργάτης, Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Στρατηγική Επικοινωνία, Διαχείριση Κρίσεων Περιβαλλοντικής Καταστροφής και Επικοινωνία μετά την κρίση στην Ψηφιακή εποχή.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Στρατηγική Επικοινωνία, Διαχείριση Κρίσεων Περιβαλλοντικής Καταστροφής και Επικοινωνία μετά την κρίση στην Ψηφιακή εποχή.
Περίληψη:
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τον ρόλο της επικοινωνίας δημόσιων φορέων, ιδιωτικών εταιρειών και φορέων κοινωνίας πολιτών σε περιπτώσεις κρίσεων και ειδικότερα την επικοινωνία σε περιπτώσεις κρίσεων με περιβαλλοντικό χαρακτήρα μέσα από την μελέτη διεθνούς βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας, καθώς και την μελέτη περιπτώσεων ατυχημάτων και κρίσεων που είχαν σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο ρόλος της επικοινωνίας κατά την διάρκεια μίας έκτακτης ανάγκης και η επικοινωνιακή διαχείρισης των γεγονότων χρήζει ιδιαίτερης οργάνωσης και χαρακτήρα, κάτι που την καθιστά πεδίο με μεγάλο ενδιαφέρον μελέτης.
Μέσα από την μελέτη της επικοινωνιακής διαχείρισης των ατυχημάτων της πετρελαιοκηλίδας του Μεξικού και της πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή Prude Bay της Αλάσκα αλλα και μέσα από την επικοινωνία των πυρηνικών ατυχημάτων του Τσερνόμπιλ και της Φουκουσίμα, αλλα και της συναφούς βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας δημιουργήθηκε ένα σύνολο από γραμμές πλεύσης που είναι αναγκαίες για την επικοινωνία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και δόθηκε απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που δημόσιοι φορείς, ιδιωτικές εταιρείες και φορείς κοινωνίας πολιτών οφείλουν να κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων περιβαλλοντικής καταστροφής, και ποιες είναι οι διαφορές αυτές.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Διαχείριση κρίσεων, επικοινωνία κρίσεων, διαχείριση καταστροφών, διαχείριση φήμης, διαχείριση έκτακτης ανάγκης, στρατηγική επικοινωνία.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
160
Αριθμός σελίδων:
70
Στρατηγική Επικοινωνία, Διαχείριση Κρίσεων Περιβαλλοντικής Καταστροφής και Επικοινωνία μετά την κρίση στην Ψηφιακή εποχή - Διπλωματική Τσεντίδου Ερμιόνη.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο