DEBRIS FLOW MODELLING: THE CASE OF MANDRA

Διπλωματική Εργασία uoadl:3222069 158 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εφαρμοσμένη Γεωλογία - Γεωφυσική
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-06-30
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Βασιλοπούλου Βασιλική
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μαρία Σταυροπούλου, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
DEBRIS FLOW MODELLING: THE CASE OF MANDRA
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΡΟΩΝ ΚΟΡΗΜΑΤΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση και η περιγραφή των φαινομένων ροών κορημάτων κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής πλημμύρας. Στις 15 Νοεμβρίου 2017 η πόλη της Μάνδρας και η ευρύτερη περιοχή αναπάντεχα δέχτηκαν μεγάλη πλημμύρα. Οι ανάντη λεκάνες απορροής, οι οποίες δέχθηκαν τεράστια ποσότητα βροχόπτωσης σχεδόν 300mm σε λιγότερο από 8 ώρες, υπέστησαν πολλές σημαντικές ζημιές, απώλειες ανθρώπων αλλά και σημαντικές γεωμορφολογικές επιπτώσεις.
Η κατανομή των ροών κορημάτων στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχοντας μεγάλη σημασία για την μελέτη των διεργασιών που συνέβησαν. Τα πρώτα δεδομένα που χρειάστηκαν για την προσομοίωση των ροών κορημάτων ήταν οι ήδη προυπάρχοντες χάρτες που απεικονίζουν που συνέβησαν οι ροές κορημάτων. Με βάση αυτά πραγματοποιήθηκε η προσομοίωση με σκοπό την αξιοπιστία του λογισμικού. Το Rapid Mass Movements Simulation ( RAMMS:: DEBRIS FLOW) είναι καλό λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη προσομοίωση των ροών κορημάτων, έχοντας πολλά εργαλεία και τη δυνατότητα να παρουσιάζονται τα αποτελέσματά του με μεγάλη ευκρίνεια.
Τα ακόλουθα κεφάλαια αναφέρουν την έννοια των κατολισθήσεων και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλούν, τους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση και την έναρξη των ροών κορημάτων, την ταξινόμησή τους, την εναπόθεση και τη μορφολογία τους, την ανάλυση, την ευστάθεια και τα χαρακτηριστικά της αστοχίας , τέλος, τις απαραίτητες πληροφορίες για την περιοχή μελέτης.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Κατολισθήσεις, ροές κορημάτων, RAMMS, ευστάθεια πρανών , Μάνδρα
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
2
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
124
Αριθμός σελίδων:
149