Μελέτη εργασιακής ικανοποίησης σε επισκέπτες υγείας στην Ελλάδα

Διπλωματική Εργασία uoadl:3229554 76 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού κινδύνου
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-09-09
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Γιαννή Ελευθερία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ριζά Ελένη, Ε.ΔΙ.Π., Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Καντζανού Μαρία, Επικ. Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Ψαλτοπούλου Θεοδώρα, Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Μελέτη εργασιακής ικανοποίησης σε επισκέπτες υγείας στην Ελλάδα
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Μελέτη εργασιακής ικανοποίησης σε επισκέπτες υγείας στην Ελλάδα
Περίληψη:
Σκοπός: Η παρούσα εργασία σκοπεύει στην έρευνα του επιπέδου εργασιακής ικανοποίησης των Επισκεπτών Υγείας στην Ελλάδα. Η έρευνα αυτή, αποσκοπεί επίσης στη διερεύνηση των παραγόντων που επιδρούν θετικά ή αρνητικά στο αίσθημα ικανοποίησης από την εργασία.
Μέθοδος: Η έρευνα διεξήχθη με τη βοήθεια του εργαλείου Job Satisfaction Survey (JSS). Το JSS αποτελείται από 36 ερωτήσεις, όπου διερευνώνται εννέα διαστάσεις της εργασιακής ικανοποίησης. Στο ερωτηματολόγιο προστέθηκαν έξι επιπλέον ερωτήσεις που αφορούν σε δημογραφικά στοιχεία. Το ερωτηματολόγιο κοινοποιήθηκε ηλεκτρονικά το φθινόπωρο του 2021 και συλλέχθηκε δείγμα 370 Επισκεπτών Υγείας από όλη την Ελλάδα. Η στατιστική ανάλυση των δεδομένων έγινε με τη βοήθεια του προγράμματος IBM SPSS version 29.0.
Αποτελέσματα: Το μεγαλύτερο ποσοστό του δείγματος στην έρευνα ήταν γυναίκες (91,4%), ενώ η ηλικιακή ομάδα με τους λιγότερους συμμετέχοντες ήταν αυτή των ''> 50 ετών'' και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων δηλώσαν εμπειρία περισσότερα από 10 έτη (53,8%). Η έρευνα έδειξε πως όσοι εργάζονταν εντός Αττικής ήταν σε ποσοστό 51,4% και πως το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων στην έρευνα εργάζεται στο Δημόσιο τομέα (86,8%). Επίσης, το 66,2% του δείγματος είναι κάτοχοι βασικού τίτλου σπουδών. Ως προς την εργασιακή ικανοποίηση, οι Επισκέπτες Υγείας εξέφρασαν κατά ποσοστό 50,3% αβεβαιότητα ως προς την εργασιακή ικανοποίηση. Οι διαστάσεις όπου εμφανίζεται περισσότερη ικανοποίηση είναι η επίβλεψη από τον προϊστάμενο, η σχέση με συναδέλφους, το αντικείμενο εργασίας και η επικοινωνία. Ωστόσο, οι διαστάσεις όπου εμφανίζεται δυσαρέσκεια αφορούν τις αποδοχές, τη δυνατότητα προαγωγής και τις πρόσθετες παροχές που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες.
Συμπεράσματα: Οι Επισκέπτες Υγείας δεν είναι ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι από την εργασία τους. Κυρίως το αίσθημα δυσαρέσκειας προέρχεται από την ανάγκη εξέλιξης των συμμετεχόντων σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, το αντικείμενο εργασίας φάνηκε να εμφανίζει υψηλά ποσοστά ικανοποίησης. Τελικώς, παρουσιάστηκε σχέση της εργασιακής ικανοποίησης και των επιμέρους διαστάσεων με όλα τα δημογραφικά στοιχεία, πλην του φύλου. Παρόλα αυτά, η ηλικία και η εργασιακή εμπειρία φάνηκε να συσχετίζονται με τις περισσότερες διαστάσεις όπως και με την εργασιακή ικανοποίηση. Όμως, το επίπεδο εκπαίδευσης αν και φάνηκε να σχετίζεται με κάποιες διαστάσεις, δεν εμφάνισε σημαντική συσχέτιση με την εργασιακή ικανοποίηση.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Εργασιακή ικανοποίηση, Παράγοντες ικανοποίησης, Δυσαρέσκεια, Αβεβαιότητα, Επισκέπτες υγείας
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
85
Αριθμός σελίδων:
101
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο