Living across the Wine-Dark Sea: Acculturation and Identities in Ampurias

Διπλωματική Εργασία uoadl:3242379 89 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Αρχαιολογία της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου: από τα ανάκτορα της Εποχής του Χαλκού έως και τα Ελληνιστικά βασίλεια
Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-10-28
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Φερνάντεθ Ιγκλέσιας Άννα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Dimitris Plantzos, Professor of Classical Archaeology, Department of History and Archaeology, National and Kapodistrian University of Athens.
Eurydice Kefalidou, Assistant Professor of Classical Archaeology, Department of History and Archaeology, National and Kapodistrian University of Athens.
Nicholas Dimakis, Assistant Professor of Classical Archaeology, Department of History and Archaeology, National and Kapodistrian University of Athens.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Living across the Wine-Dark Sea: Acculturation and Identities in Ampurias
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ζώντας πέρα ​​από το οἶνοψ πόντος: Πολιτισμός και Ταυτότητες στον Εμπόριο
Περίληψη:
Αυτή η μεταπτυχιακή διατριβή στοχεύει να ρίξει λίγο φως στη στενή σχέση που μπορεί να έχει ή μπορεί να μην έχει λάβει χώρα μεταξύ των νεοαφιχθέντων Ελλήνων αποίκων και των ιθαγενών Ινδικετανικοί πληθυσμοί στο μικρό εμπόριο του Αμπουριά που βρίσκεται στην Ιβηρική Χερσόνησος. Το επίκεντρο έχει δοθεί στους πρώτους αιώνες ανταλλαγής μεταξύ των δύο κοινότητες, για να εξετάσει τις αρχικές επαφές που έγιναν στην Κλασική περίοδο. Προς την για να επιτευχθεί αυτό, πολλά κομμάτια αρχαιολογικών καταλοίπων έχουν εξεταστεί σε αυτό το δοκίμιο. Αρχικά, οι λατρείες και οι τελετουργικές πρακτικές έχουν μελετηθεί για να κατανοηθεί πώς λειτουργούσε η θρησκεία τον θύλακα. Κατά δεύτερον, έχουν αναλυθεί ταφικές πρακτικές για να εξετάσει πιθανές διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Για να τελειώσω, εγχώριο Οι συνθέσεις κεραμικής έχουν επίσης ερμηνευτεί, γιατί αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές μας σχετικά με τις καθημερινές δραστηριότητες.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Αρχαιολογία
Λέξεις-κλειδιά:
Εμπόριο, Ιβηρική Χερσόνησος, Θρησκεία, Ταφή, Κεραμικό υλικό
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
148
Αριθμός σελίδων:
52
FERNANDEZ-ANNA_AMPURIAS.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο