H επίδραση της ηγεσίας στην αξιολόγηση των εργαζομένων: εμπειρική διερεύνηση στον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα

Διπλωματική Εργασία uoadl:3252842 35 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βασικό πρόγραμμα (General Track)
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-11-28
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Νικολακόπουλος Ηλίας
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Σιάχου Ευαγγελία, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
H επίδραση της ηγεσίας στην αξιολόγηση των εργαζομένων: εμπειρική διερεύνηση στον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
H επίδραση της ηγεσίας στην αξιολόγηση των εργαζομένων: εμπειρική διερεύνηση στον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στη διερεύνηση της επίδρασης της ηγεσίας στη διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Η σπουδαιότητα της εργασίας έγκειται στην κρισιμότητα του να αναπτυχθεί από τα τραπεζικά ιδρύματα ένα σύστημα αξιολόγησης που θα προσφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα, έτσι ώστε να μπορούν να σχεδιαστούν οι ενδεδειγμένες στρατηγικές από την πλευρά των τραπεζών, όσον αφορά τη διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, βασιζόμενες σε αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα.
Στο πλαίσιο αυτό, έλαβε χώρα μια θεωρητική προσέγγιση του θέματος και κατόπιν αυτής πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη συμμετοχή 11 τραπεζικών υπαλλήλων από τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδος. Ειδικότερα, μέσω της ερευνητικής μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε και της διενέργειας ημί-δομημένων συνεντεύξεων, επιχειρήθηκε η διερεύνηση τριών ερευνητικών ερωτημάτων και εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με τους παράγοντες που διαμορφώνουν την ηγεσία στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, το βαθμό ικανοποίησης των τραπεζικών υπαλλήλων για τη διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης τους, καθώς και για το ρόλο της ηγεσίας στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Από την έρευνα προέκυψε, πώς ο σκοπός της χρήσης των συστημάτων αξιολόγησης είναι ο καθορισμός των στόχων απόδοσης και ανάπτυξης των εργαζομένων, ο εντοπισμός των εκπαιδευτικών αναγκών, η σύνδεση απόδοσης και αμοιβής των εργαζομένων και η βελτίωση της εικόνας των υπαλλήλων διαμέσου της ανατροφοδότησης τους. Επίσης, τα ευρήματα δείχνουν πώς τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης επηρεάζονται από προσωπικές αντιλήψεις και στάσεις των ηγετών, ως αποτέλεσμα της μη ικανότητας τους να εκπληρώσουν τις ευθύνες που τους ανατίθενται με το δέοντα τρόπο. Συνεπώς, μια από τις πιο σημαντικές διοικητικές πρακτικές, η αξιολόγηση της απόδοσης, αποτυγχάνει να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, οδηγώντας σε στασιμότητα και ανορθολογικό προγραμματισμό.
Ενώ, εξετάζεται πώς η ηγεσία μπορεί να συμβάλλει στην εύρεση ενός συστήματος αξιολόγησης που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά το σκοπό του, διερευνώντας τόσο την έννοια της ηγεσίας σε βάθος, όσο και το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο σύγχρονο ελληνικό τραπεζικό κλάδο, για τη μέγιστη επιτυχία.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Ελληνικός Τραπεζικός Κλάδος, Ηγεσία, Ανθρώπινο Δυναμικό, Αξιολόγηση της Απόδοσης
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
193
Αριθμός σελίδων:
100
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ MBA.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο