Μονάδα:
Κατεύθυνση Πολιτική και Διοίκηση της ΕκπαίδευσηςΒιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2025-03-12
Συγγραφέας:
Παραγγίνη Ευσταθία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
1. Αντιγόνη - Άλμπα Παπακωνσταντίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ (Επιβλέπουσα και μέλος τριμελούς επιτροπής)
2. Ιωάννης Ρουσσάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕKΠΑ (μέλος τριμελούς επιτροπής)
3. Αντωνία Σαμαρά, ΕΔΙΠ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕKΠΑ (μέλος τριμελούς επιτροπής)
Πρωτότυπος Τίτλος:
Η σχέση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαδικτυακή επικοινωνία
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η σχέση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαδικτυακή επικοινωνία
Περίληψη:
Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή που κατακλύζεται από τεχνολογικά επιτεύγματα και νέες μορφές τεχνολογίας. Με το πέρασμα στη γενιά του Web 2.0, το διαδίκτυο έχει αποκτήσει κεντρικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. Μέσω του διαδικτύου οι άνθρωποι εξοικειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Messenger, το Instagram κ.α. Μάλιστα, αυτά έχουν εισχωρήσει βαθιά και στον τομέα της εκπαίδευσης και χρησιμοποιούνται τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση των σχέσεων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινή τους ζωή και κατ’επέκταση η χρήση των ΜΚΔ που κάνουν στο πλαίσιο του επαγγέλματός τους. Για τους σκοπούς της εργασίας χρησιμοποιήθηκε η ποσοτική μέθοδος έρευνας. Τα ποσοτικά δεδομένα συλλέχθηκαν με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που διαμορφώθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Google Forms. Σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως ηλικίας κάνουν χρήση των ΜΚΔ περισσότερο στην καθημερινότητά τους, παρά στο επάγγελμά τους.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκπαιδευτικό έργο, καθημερινότητα εκπαιδευτικών.
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
72