Αναερόβια ζύµωση ζυµοµύκητα σε συνθετικό υπόστρωµαΠαραγωγή β-γλυκανών από ζυµοµύκητες υποπροϊόντων οινοποιίας

Διπλωματική Εργασία uoadl:1315695 368 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-06-29
Έτος εκπόνησης:
2016
Συγγραφέας:
Καραμπίνη Χαρούλα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Λιούνη Μαρία Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήμα Χημείας
Πρωτότυπος Τίτλος:
Αναερόβια ζύµωση ζυµοµύκητα σε συνθετικό υπόστρωµαΠαραγωγή β-γλυκανών από ζυµοµύκητες υποπροϊόντων οινοποιίας
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Αναερόβια ζύµωση ζυµοµύκητα σε συνθετικό υπόστρωµαΠαραγωγή β-γλυκανών από ζυµοµύκητες υποπροϊόντων οινοποιίας
Περίληψη:
Στη συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία μελετήθηκε η ανάπτυξη του ζυμομύκητα του γένους Saccharomyces Cerevisiae σε διαφορετικά συνθετικά υποστρώματα με σκοπό την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση των κατάλληλων συνθηκών για την επιβίωση του εν λόγω μύκητα.
Αναλυτικότερα, ο εξειδικευμένος ζυμομύκητας οίνου εμβολιάστηκε σε υποστρώματα διαφορετικής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και εξετάστηκε η σταθερότητα του κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης στις τρείς διαδοχικές φάσεις του κύκλου ανάπτυξης των ζυμών καταγράφοντας το ξηρό βάρος των κυττάρων του. Με την αξιολόγηση των πειραματικών αποτελεσμάτων πιστοποιήθηκε η μέγιστη σταθερότητα κατά το δεύτερο στάδιο ζωής του αλλά και η ανασταλτική δράση της αυξημένης ποσότητας δράσης της γλυκόζης στην επιβίωσή του.
Η εν λόγω εργασία μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος και για περαιτέρω έρευνα των βέλτιστων συνθηκών ανάπτυξης του Saccharomyces Cerevisiae σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες και σε διαφορετικά υποστρώματα με σκοπό την άριστη αξιοποίησή του και την μέγιστη παραγωγικότητα του ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης.
Λέξεις-κλειδιά:
Βιομηχανική Χημεία, Βιομηχανικές Ζυμώσεις
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
92
Αριθμός σελίδων:
122
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο έως 2025-11-03.

document.pdf
2 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο έως 2025-11-03.