Μονάδα:
Κατεύθυνση Χημεία ΤροφίμωνΒιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2013-02-27
Συγγραφέας:
Πούλου Μαργαρίτα-Αντιγόνη
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Προεστός Χαράλαμπος Λέκτορας ΕΚΠΑ (Επιβλέπων), Μαρκάκη Παναγιώτα Αναπλ. Καθηγ. ΕΚΠΑ, Σινάνογλου Βασιλεία Επικ. Καθηγ. ΤΕΙ Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Λιπίδια και λιπαρά οξέα των ιστών (μύες, κεφάλι, δέρμα, ηπατοπάγκρεας) του ψαριού κρανιός (Argyrosomus regius) ανοιχτού πελάγους
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Lipids and Fatty acids of tissues (muscle, head, skin, hepatopancreas) of pelagic fish meagre (Argyrosomus regius)
Περίληψη:
Μελετήθηκε η γενική χημική σύσταση (λίπος, υγρασία, τέφρα και πρωτεΐνη) η
σύσταση των ολικών, πολικών, ουδετέρων λιπιδίων και των φωσφολιπιδίων καθώς και
η σύσταση των λιπαρών οξέων των ολικών και πολικών λιπιδίων και των
τριγλυκεριδίων, των μυών, κεφαλιού, δέρματος και ηπατοπαγκρέατος του ψαριού
κρανιός (Argyrosomus regius). Τα παραπάνω αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα
αντίστοιχα δεδομένα κρανιού ιχθυοκαλλιέργειας. Τέλος, έγινε υπολογισμός
διατροφικών δεικτών για την εκτίμηση της διατροφικής αξίας του Argyrosomus
regius.
Λέξεις-κλειδιά:
Argyrosomus regius, Λιπίδια, Λιπαρά οξέα, Φωσφολιπίδια, Διατροφικοί δείκτες
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
63