Οικονομοτεχνική μελέτη της παραγωγής ζύθου και σύγκριση αναλυτικών παραμέτρων σε Ελληνικά μικροζυθοποιεία

Διπλωματική Εργασία uoadl:1319272 325 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-03-02
Έτος εκπόνησης:
2016
Συγγραφέας:
Πίτλιγγερ Ολιβιέ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μ. Λιούνη Αναπλ. Καθηγήτρια (Επιβλέπουσα), Π. Ταταρίδης Καθηγητής ,Α. Σεχάντε Καθηγητής
Πρωτότυπος Τίτλος:
Οικονομοτεχνική μελέτη της παραγωγής ζύθου και σύγκριση αναλυτικών παραμέτρων σε Ελληνικά μικροζυθοποιεία
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Techno-economical study of beer production and comparison of analytical results in Greek microbreweries
Περίληψη:
Η παρούσα ερευνητική εργασία περιλαμβάνει δύο μέρη. Το θεωρητικό όπου έγινε μία
οικονομοτεχνική μελέτη της παραγωγής ζύθου σε τρία Ελληνικά μικροζυθοποιεία
όπου μελετήθηκαν οι συνθήκες παραγωγής ζύθου, όπως η κατανάλωση ενέργειας
(θέρμανση, ψύξη) η κατανάλωση του χρησιμοποιούμενου νερού και το κόστος των
βασικών υλών (πρώτες ύλες, καθαριστικά κλπ.) Βάση των δεδομένων αυτών έγιναν
προτάσεις βελτιστοποίησης των παραμέτρων αυτών με σκοπό τη μείωση του
λειτουργικού κόστους των προαναφερθέντων ζυθοποιείων. Επιπλέον παρουσιάζεται η
τεχνική ανάλυση του τρόπου λειτουργίας των σχετικών τομέων των ζυθοποιείων.
Στο δεύτερο μέρος έγιναν χημικές αναλύσεις στις πρώτες ύλες, στα βυνογλεύκη και
στους ζύθους των τριών ζυθοποιείων, καθώς και σύγκριση των αποτελεσμάτων τόσο
μεταξύ όσο και σε σχέση με τους τρόπους ζυθοποίησης σε κάθε μικροζυθοποιείο.
Λέξεις-κλειδιά:
Κόστος, Απόδοση, Ενέργεια, Βύνη, Λυκίσκος
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
9,10,11
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
44
Αριθμός σελίδων:
157