Tracing the Aegean water masses using phytoplankton (coccolithophores) assemblages: modern distribution and paleoceanographic implications.

Διπλωματική Εργασία uoadl:1327529 720 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Γεωλογική Ωκεανογραφία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-01-31
Έτος εκπόνησης:
2017
Συγγραφέας:
Καρατσόλης Μπόρις-Θεοφάνης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Καθηγήτρια Τριανταφύλλου Μαρία, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διευθύντρια έρευνας Ψαρρά Στέλλα, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Tracing the Aegean water masses using phytoplankton (coccolithophores) assemblages: modern distribution and paleoceanographic implications.
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Εντοπισμός των μαζών του Αιγαίου με τη χρήση συναθροίσεων φυτοπλαγκτονικών (κοκκολιθοφόρων) οργανισμών: Σύγχρονη κατανομή και παλαιοωκεανογραφικές επιπτώσεις.
Περίληψη:
Η εργασία αυτή πραγματεύεται την χωρική και χρονική κατανομή φυτοπλαγκτονικών οργανισμών (κοκκολιθοφόρα και πυριτομαστιγοφόρα) κατά μήκος μίας σειράς δειγματοληπτικών σταθμών στο Β.Αιγαίο. Οι σταθμοί αυτοί βρίσκονται σε μία περιοχή δυναμικής συνύπαρξης των θαλάσσιων μαζών της Μαύρης θάλασσας και της Λεβαντίνης. Τα αποτελέσματα της εργασίας συγκρίνονται με άλλα που προέρχονται από αυτήν ή και παλαιότερες μελέτες σε διαφορετικές περιοχές (Κολούμπο, Στενό των Αντικυθήρων , Ιόνιο πέλαγος). Ένα άλλο κομμάτι της εργασίας, διεξήχθει στην περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπο και ως στόχο είχε να εντοπίσει τις πιθανές επιπτώσεις που έχει η δραστηριότητα του ηφαιστείου αυτού στην κατανομή των κοκκολιθοφόρων της περιοχής. Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με άλλα για να διεξαχθεί συζήτηση για τις πιθανές παλαιοωκεανογραφικές προεκτάσεις που θα μπορούσαν να έχουν καθώς και για τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας δώσουν για το παλαιοπεριβάλλον της περιοχής.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
κοκκολιθοφόρα, Αιγαίο, Κολούμπο, θαλάσσιες μάζες
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
157
Αριθμός σελίδων:
95
Master thesis.- Boris Karatsolis.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο