Σχεδίαση εφαρμογής για κινητές συσκευές για ειδησεογραφικό περιεχόμενο, με δυνατότητες εξατομίκευσης και χρήσης τεχνικών παιχνιδοποίησης.

Διπλωματική Εργασία uoadl:1502151 674 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης
Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης - Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών - Κοινωνιολογίας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2015
Έτος εκπόνησης:
2015
Συγγραφέας:
Σωτηράκου Κατερίνα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Κωνσταντίνος Μουρλάς, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επικονωνίας και ΜΜΕ, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδίαση εφαρμογής για κινητές συσκευές για ειδησεογραφικό περιεχόμενο, με δυνατότητες εξατομίκευσης και χρήσης τεχνικών παιχνιδοποίησης.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Περίληψη:
Η ενσωμάτωση στοιχείων παιχνιδιού σε τομείς που δεν σχετίζονται με το παιχνίδι, αποτελεί μία διαδεδομένη μέθοδο, η οποία δύναται να εξασφαλίσει μεγαλύτερη αφοσίωση και δραστηριότητα του χρήστη με την συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ αυξάνει τα επίπεδα ευχαρίστησης του. Παρόλα αυτά όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν από μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να χρησιμοποιήσουν τεχνικές παιχνιδοποίησης για να κινητροδοτήσουν τους αναγνώστες ώστε να διαβάζουν περισσότερα άρθρα έδωσαν φτωχά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που τα άτομα καταναλώνουν τις ειδήσεις παγκοσμίως. Η ανάγνωση άρθρων μέσω κινητών συσκευών ολοένα και αυξάνεται, καθώς επίσης τα κοινωνικά δίκτυα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διάχυση των ειδήσεων. Η παρούσα εργασία εξετάζει τον συνδυασμό αυτών των τριών τάσεων, της παιχνιδοποίησης, των κινητών συσκευών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
παιχνιδοποίηση, εξατομίκευση, σχεδιασμός παιχνιδιών, δημοσιογραφία, εφαρμογή για ανάγνωση άρθρων σε κινητές συσκευές
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
72
Αριθμός σελίδων:
200
Σημειώσεις:
Τοπική Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.

ergasia_sotirakou.pdf
8 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.