Σύνθετες εταιρικές πράξεις και προνομιακή πληροφορία

Διπλωματική Εργασία uoadl:1778970 1077 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εμπορικό Δίκαιο
Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-08-07
Έτος εκπόνησης:
2017
Συγγραφέας:
Κοδέλας Γεώργιος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αλεξάνδρα Μικρουλέα, Αναπλ. Καθηγήτρια, Νομική ΕΚΠΑ
Νικόλαος Βερβεσός, Επίκ. Καθηγητής, Νομική ΕΚΠΑ
Χριστίνα Λιβαδά, Επίκ. Καθηγήτρια, Νομική ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Σύνθετες εταιρικές πράξεις και προνομιακή πληροφορία
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Σύνθετες εταιρικές πράξεις και προνομιακή πληροφορία
Περίληψη:
Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με το ζήτημα της ανίχνευσης προνομιακών πληροφοριών στις σύνθετες εταιρικές πράξεις και, γενικότερα, στις παρατεταμένες διαδικασίες που αποτελούνται από επιμέρους στάδια. Η εύρεση των δημοσιευτέων πληροφοριών σε διαδικασίες που πραγματοποιούνται μέσω μιας αλληλουχίας βημάτων αποτελεί δυσχερές έργο, ενώ σχετικά πρόσφατα τέθηκε το εν λόγω ζήτημα ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναγκαία για το σκοπό αυτό είναι αρχικά η ανάλυση των προϋποθέσεων που απαιτούνται εν γένει για την ύπαρξη προνομιακής πληροφορίας όπως αυτές ρυθμίζονται στον Κανονισμό 596/2014, ενώ το ενδιαφέρον μας θα επικεντρωθεί στις προϋποθέσεις εκείνες που είναι κρίσιμες για τη διαπίστωση προνομιακής πληροφορίας σε σύνθετες εταιρικές πράξεις. Ακολούθως, θα γίνει αναφορά στις συνέπειες που συνεπάγεται η κατάφαση προνομιακού χαρακτήρα πληροφοριών κατά την εξέλιξη μιας παρατεταμένης διαδικασίας και ειδικότερα στην υποχρέωση δημοσιοποίησης αυτών. Τέλος, θα ασχοληθούμε με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, οι οποίες αποτελούν κλασικά παραδείγματα διαδικασιών που αποτελούνται από επιμέρους στάδια και απασχολούν την πράξη, σχολιάζοντας και δύο πρόσφατες ελληνικές δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δίνουν χρήσιμες οδηγίες για τη γενικότερη προσέγγιση του ζητήματος.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Δίκαιο – Νομοθεσία
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Εμπορικό Δίκαιο
Λέξεις-κλειδιά:
προνομιακή πληροφορία, Κανονισμός 596/2014, σύνθετες εταιρικές πράξεις, κεφαλαιαγορά, κατάχρηση αγοράς, παρατεταμένες διαδικασίες, στάδια, συγχωνεύσεις, εξαγορές
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
2
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
53
Αριθμός σελίδων:
92
ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΚΟΔΕΛΑΣ_ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ.pdf (943 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο