Πολυκριτηριακή ανάλυση του ρόλου της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση του φαινομένου της τρομοκρατίας. Η περίπτωση της Ελληνικής Αστυνομίας ως κύριο φορέα αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων

Διπλωματική Εργασία uoadl:2672664 547 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-02-24
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Γεροντιώτου Ισιδώρα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος - Σχολή Θετικών Επιστημών Ε.Κ.Π.Α.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Πολυκριτηριακή ανάλυση του ρόλου της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση του φαινομένου της τρομοκρατίας. Η περίπτωση της Ελληνικής Αστυνομίας ως κύριο φορέα αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Πολυκριτηριακή ανάλυση του ρόλου της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση του φαινομένου της τρομοκρατίας. Η περίπτωση της Ελληνικής Αστυνομίας ως κύριο φορέα αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων.
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας διατριβής είναι η μελέτη και η ανάλυση του φαινομένου της τρομοκρατίας μέσα από το πρίσμα της αντιμετώπισής της από την Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα:

- Αρχικά θα αναφερθούμε στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και θα προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε πώς και κατά ποιο τρόπο αυτά επηρεάζονται από την καλλιέργεια του κλίματος τρομοκρατίας.

- Στη συνέχεια, θα προβούμε σε ανάλυση του τρομοκρατικού φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέροντας τις ποικίλες εκφάνσεις του (ιδεολογικοί, θρησκευτικοί, πολιτικοί και λοιποί λόγοι) και τις συνέπειες που έχει στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ιδίως με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα.

-Το κύριο μέρος της Εργασίας αφιερώνεται στην εκδήλωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και στη διαχείρισή του από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, θα αναφερθούμε στις απαρχές και την ανάλυση του φαινομένου στη χώρα μας (αίτια-παράγοντες-συνθήκες), καθώς επίσης στην περαιτέρω μετεξέλιξή του, φθάνοντας στο σήμερα και στη μορφή που έχει λάβει κατά τα τελευταία χρόνια. Μέσα από τις διαπιστώσεις μας θα προβούμε σε συμπεράσματα σχετικά με το φαινόμενο συνολικά και σε προτάσεις ως προς τον συνολικό τρόπο διαχείρισής του από την Ελληνική Αστυνομία ως κύριο φορέα αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων, τόσο στη φάση της πρόληψης όσο και στη φάση της αποκατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες και την ιδιοσυγκρασία της ελληνικής κοινωνίας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Ανθρώπινα δικαιώματα, ασφάλεια, Ελληνική Αστυνομία, τρομοκρατία, διαχείριση τρομοκρατικών επιθέσεων
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
150
Αριθμός σελίδων:
210
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΩΤΟΥ Ι..pdf
7 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.