Η Επιστροφή της ΕΡΤ και τα μέσα ενημέρωσης

Διπλωματική Εργασία uoadl:2741450 297 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα
Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης - Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών - Κοινωνιολογίας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-04-17
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Παπαδόπουλος Χρήστος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Στυλιανός Παπαθανασόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Η Επιστροφή της ΕΡΤ και τα μέσα ενημέρωσης
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
The return of ERT and the media
Περίληψη:
Η επαναλειτουργια της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2015 από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την απότομη πάυση της λειτουργίας της από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δυο χρόνια νωρίτερα, είναι ένα γεγονός που αποτελεί θέμα συζήτησης μέχρι και σήμερα, δημιουργώντας εντάσεις. Από τη μια μεριά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας και πολυφωνίας, ενώ από την άλλη, η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ως φερέφωνο της κυβέρνησης. Η παρούσα διπλωματική εργασία, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, επιχειρεί να μελετήσει αν και κατά πόσο τα μέσα ενημέρωσης διαφοροποιούνται όσον αφορά τη στάση τους προς την ΕΡΤ, λαμβάνοντας υπόψη και τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν.
Τα πρώτα 3 κεφάλαια είναι αφιερωμένα στο θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται η συγκεκριμένη διπλωματική. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στις θεωρητικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνά μας και στη συνέχεια κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ευρώπη. Κλείνουμε το θεωρητικό μέρος με την ιστορική αναδρομή της ΕΡΤ, επιχειρώντας, παράλληλα, να κάνουμε μια εκτίμηση στο αν και κατά πόσον υπηρέτησε τον ρόλο της και ποιες ήταν οι σχέσεις της με την εκάστοτε κυβέρνηση.
Τα 3 τελευταία κεφάλαια είναι αφιερωμένα στο πεδίο της έρευνας που διεξήχθη στα πλαίσια της διπλωματικής. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουμε τα ερωτήματα της έρευνας, τα οποία απαντώνται, στη συνέχεια, με τα αποτελέσματα, που παρουσιάζονται με τη μορφή διαγραμμάτων. Τέλος, επιχειρούμε να εξάγουμε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα που θέσαμε κατά τη διεξαγωγή της έρευνας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
ΕΡΤ, Επαναλειτουργία, Μέσα Ενημέρωσης, Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
94
Αριθμός σελίδων:
101
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο