Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Μελέτη Περίπτωσης Cosmote

Διπλωματική Εργασία uoadl:2837310 296 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικού Μάνατζμεντ
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-12-10
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Καράμπελα Ιωάννα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Παπάζογλου Χρήστος, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο και
Δ/ντης Δ/νσης Μελετών Τράπεζας Ελλάδος
Πρωτότυπος Τίτλος:
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Μελέτη Περίπτωσης Cosmote
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Εταιρική κοινωνική ευθύνη. Μελέτη περίπτωσης Cosmote
Περίληψη:
Η παρούσα Διπλωματική έχει σαν στόχο να εξηγήσει το σημαντικό ρόλο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) με έμφαση στους βασικούς άξονες λειτουργίας της, την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ειδικότερα με την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η εταιρική κοινωνική ευθύνη έγινε απαραίτητο εργαλείο βελτίωσης σημαντικών τομέων στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δράσης των εταιρειών, αλλά και των δημόσιων και κυβερνητικών αρχών. Η μεθοδολογία που εφαρμόζεται είναι η συλλογή δευτερογενών δεδομένων από την ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, ενώ μελέτη περίπτωσης είναι η COSMOTE.
Οι στρατηγικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τόσο από την πλευρά του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, κρίνονται μεγίστης σημασίας, ειδικότερα λόγω των ολοένα αυξανόμενων κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών πιέσεων. Μέσω της ΕΚΕ, οι επιχειρηματικές μονάδες σκοπεύουν, αφενός, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων μερών, και, αφετέρου, στην αύξηση της πελατειακής βάσης και της κερδοφορίας τους.
Η COSMOTE εστιάζει και στους τέσσερις πυλώνες ΕΚΕ – αγορά, εργαζόμενοι, κοινωνία, περιβάλλον και ανταποδίδει στην κοινωνία μέρος του οφέλους που αποκομίζει με την αύξηση των πελατών. Στοχεύοντας στην αξιοποίηση και διαφύλαξη των οικονομικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών πόρων κάθε τοπικής κοινωνίας με την εφαρμογή στρατηγικών ΕΚΕ, η εταιρεία συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της στην κοινωνία.
Η Διπλωματική συμπεραίνει ότι η δομημένη και στρατηγικά σχεδιασμένη πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της COSMOTE επιτρέπει στην επιχείρηση να εδραιώσει τη φήμη της και να αναπτύξει την πελατειακή της βάση.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Εταιρική κοινωνική ευθύνη, Cosmote, Ελλάδα, στρατηγική, περιβάλλον
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
127
Αριθμός σελίδων:
98
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ COSMOTE - ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο