Παθήσεις Πεπτικού συστήματος & Αναπαραγωγή

Διπλωματική Εργασία uoadl:2880405 277 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Έρευνα στην Γυναικεία Αναπαραγωγή
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-09-03
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Ζησιμάτου Μαρία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αικατερίνη Λυκερίδου, Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Επιβλέπουσα
Κλεάνθη Γουρουντή, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πέτρος Νικολαΐδης, Καθηγητής, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πρωτότυπος Τίτλος:
Παθήσεις Πεπτικού συστήματος & Αναπαραγωγή
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Παθήσεις Πεπτικού συστήματος & Αναπαραγωγή
Περίληψη:
Η γονιμότητα και η εγκυμοσύνη αποτελούν μια ιδιαίτερα συναισθηματική περίοδο για τους εμπλεκόμενους. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που προκύπτουν, ιδίως μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν θεραπεία για χρόνιες ασθένειες ή με νεοδιαγνωσθείσες διαταραχές που χρειάζονται επέμβαση και επακόλουθη θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η διαχείριση μιας χρονίως ασθενούς εγκύου ασθενούς αποτελεί πρόκληση για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ειδικά σε ότι αφορά την έκθεση του εμβρύου στη φαρμακευτική αγωγή.
Η εγκυμοσύνη ως εκ τούτου σχετίζεται και επιδρά στην γαστρεντερική κινητικότητα. Οι μεταβολές της κινητικότητας που σχετίζονται με την κύηση παρουσιάζονται σε ολόκληρη την περιοχή του γαστρεντερικού σωλήνα και σχετίζεται με τα αυξημένα επίπεδα γυναικείων ορμονών. Επιπλέον η μεγέθυνση της μήτρας, λόγω της φυσιολογικής έκβασης της κύησης, μετατοπίζει το εντερικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη φυσιολογική του λειτουργία αλλά και να οδηγήσει σε εμφάνιση διαταραχών.
Στην πλειοψηφία των ασθενών που πάσχουν από κάποια νόσο του γαστρεντερικού συστήματος ή που η εκάστοτε νόσος κάνει την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της κύησης απαιτείται θεραπεία συντήρησης κατά τη διάρκεια της κύησης για τον έλεγχο της πορείας της νόσου και την αποφυγή νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Κατά τη βιβλιογραφική μελέτη αναφέρθηκαν διάφορες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος που επηρεάζουν την αναπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της γονιμότητας, της ασφάλειας των φαρμακευτικών σκευασμάτων κατά την κύηση και τη γαλουχία, αλλά και κυρίως την έκβαση της κύησης, τόσο για τη μητέρα όσο και το νεογνό.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Κοιλιοκάκη και Κοιλιακές παθήσεις, Εγκυμοσύνη, Επαναλαμβανόμενη απώλεια εγκυμοσύνης, Πρόγνωση, Επιπλοκές
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
141
Αριθμός σελίδων:
152
Zisimatou Maria Master.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο