The menace of fraud and corruption In the banking sector and the role of the internal audit "Evidence from the Greek Banking Sector"

Διπλωματική Εργασία uoadl:2886053 513 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-11-20
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Λαμπρόπουλος Σπυρίδων
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Γιάννης Δρακούλης, Εξωτερικός Συνεργάτης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
The menace of fraud and corruption In the banking sector and the role of the internal audit "Evidence from the Greek Banking Sector"
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η απειλή της απάτης και της διαφθοράς στον τραπεζικό τομέα και ο ρόλος του Εσωτερικού Ελέγχου "Στοιχεία από τον Ελληνικό Τραπεζικό Τομέα"
Περίληψη:
Το τραπεζικό σύστημα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας οικονομίας. H πρόσφατη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το τραπεζικό σύστημα για τη σύγχρονη οικονομία. Οι λειτουργίες της πλειονότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα, ένταση, με αποτέλεσμα πολλοί κίνδυνοι να πηγάζουν. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα τραπεζικά ιδρύματα πρέπει να αντιμετωπίσουν διάφορα, υψηλά επίπεδα κινδύνων. Υπό αυτό το πρίσμα, καθίσταται προφανές ότι οι τράπεζες αναπόφευκτα, θα καλούνται να αντιμετωπίσουν σε τακτική βάση το φαινόμενο της απάτης και της διαφθοράς. Η συνεχής αύξηση του όγκου της απάτης και της διαφθοράς, τους προκαλεί σημαντική ανησυχία. Φυσικά, οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από όλα αυτά. Δεδομένου ότι η λειτουργία διαχείρισης κινδύνων απάτης και διαφθοράς είναι αναγκαιότητα οι τραπεζικοί οργανισμοί ολοένα και περισσότερο βασίζονται στην αποτελεσματικότητα της διαδικασίας του εσωτερικού ελέγχου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο εσωτερικός έλεγχος δεν έχει πρωταρχική ευθύνη, η πρόληψη και ο εντοπισμός της απάτης και η εφαρμογή του στη διαδικασία διαχείρισης του κινδύνου απάτης και διαφθοράς θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη αξία.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Εσωτερικός έλεγχος, Τραπεζική απάτη και διαφθορά, Τραπεζικά ιδρύματα, Πρόληψη της απάτης, Ανίχνευση της απάτης, Άμβλυνση της απάτης, Μέτρα εσωτερικού ελέγχου, Ελληνικός Τραπεζικός τομέας
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
40
Αριθμός σελίδων:
79
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Spyridon Lampropoulos-The Menace Of Fraud And Corruption In The Banking Sector And The Role Of The Internal Audit-Evidence From The Gr .pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.