Ο χρυσός (Au) ως πρόσθετο τροφίμων και ποτών (Ε175). Αξιολόγησή του σε σχέση με το Περιβάλλον και την Υγεία του ανθρώπου.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2915108 236 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-06-03
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Πιπέρκου Ιωάννα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ιωάννης Τσάκνης, Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΑΔΑ, Επιβλέπων
Νικόλαος Καβαντζάς, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Ανδρέας Λάζαρης, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ο χρυσός (Au) ως πρόσθετο τροφίμων και ποτών (Ε175). Αξιολόγησή του σε σχέση με το Περιβάλλον και την Υγεία του ανθρώπου.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ο χρυσός (Au) ως πρόσθετο τροφίμων και ποτών (Ε175). Αξιολόγησή του σε σχέση με το Περιβάλλον και την Υγεία του ανθρώπου.
Περίληψη:
Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όπως είναι η σημερινή, εν μέσω μιας σειράς σοβαρότατων περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως η αύξηση του πληθυσμού της γης, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη νερού, η μείωση του καλλιεργήσιμου εδάφους, η εξάντληση των ειδών και η πείνα, ο χρυσός κάνει δυναμική την παρουσία του - ως πρόσθετο τροφίμων και ποτών (Ε175) - στην διατροφή μιας ομάδας ανθρώπων, που είτε ανήκουν στους οικονομικά ισχυρούς του πλανήτη είτε είναι απλά Millennials.
Η εξόρυξη χρυσού είναι μια μεταλλευτική δραστηριότητα, που επισείει μια σειρά κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Δεδομένα για την ασφαλή βρώση του δεν υπάρχουν.
Ιδιαίτερα σύνθετα είναι τα προβλήματα, που ανακύπτουν από τη χρήση ενός μετάλλου – έστω κι ευγενούς- στον επισιτιστικό κλάδο. Η προμήθεια του βρώσιμου χρυσού και η προσθήκη του στο φαγητό ή το ποτό, απαιτούν θεωρητική και πρακτική εξειδίκευση.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Bρώσιμος χρυσός (Ε175), Περιβάλλον, Υγεία
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
3
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
124
Αριθμός σελίδων:
101
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Piperkou Ioanna.pdf
3 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.