Τεχνικογεωλογικές συνθήκες και ευστάθεια πρανούς του Harwich Retail Park

Διπλωματική Εργασία uoadl:2921435 238 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-08-18
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δρ. Μαρία Σταυροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τομέας: Δυναμικής – Τεκτονικής – Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Τεχνικογεωλογικές συνθήκες και ευστάθεια πρανούς του Harwich Retail Park
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Τεχνικογεωλογικές συνθήκες και ευστάθεια πρανούς του Harwich Retail Park
Περίληψη:
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση της ευστάθειας πρανούς στην πόλη Harwich του Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου. Προκείμενου να γίνουν οι αναλύσεις ευστάθειας και ο υπολογισμός των συντελεστών ασφαλείας έγινε χρήση του λογισμικού Slide (Rocscience).
Η γενικότερη διάρθρωση της διπλωματικής εργασίας αποτελείται από συνολικά τέσσερα (4) κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο, παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία του έργου που αφορούν την θέση του, τη γεωλογία της στενής και της ευρύτερης περιοχής, την υδρογεωλογία και την τεκτονική. Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναφέρονται τα γεωτεχνικά χαρακτηριστικά που προέκυψαν από δοκιμές καθώς επίσης σχολιάζεται πολύ λεπτομερώς η στρωματογραφία και περιγράφεται η αξιολόγηση δοκιμών και οι ταξινομήσεις των αλλούβιων. Στο τέλος του κεφαλαίου αυτού παρουσιάζεται επίσης η γεωμετρία του πρανούς. Βασιζόμενοι στα δύο παραπάνω κεφάλαια, στο τρίτο κεφάλαιο πραγματοποιείται η ανάλυση της ευστάθειας, όπου με τη χρήση του Slide βρέθηκαν οι Συντελεστές Ασφαλείας σε τρείς τομές σε αστράγγιστες και στραγγισμένες συνθήκες. Πραγματοποιήθηκαν επίσης Αναλύσεις Ευαισθησίας, τα αποτελέσματα των οποίων φαίνονται στο Παράρτημα ΣΤ. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο εκτίθενται τα συνολικά συμπεράσματα αλλά και οι συστάσεις που αφορούν την ευστάθεια του χώρου μελέτης.
Στο τελικό μέρος της διπλωματικής εργασίας παρουσιάζονται στο Παράρτημα, που χωρίζεται σε οκτώ επιμέρους μέρη (Α-Ζ) , τόσο τα αποτελέσματα των αναλύσεων όσο και τοπογραφικά σχέδια του έργου, η γεωλογική χαρτογράφηση της περιοχής, στοιχεία των γεωτρήσεων, τομές και στοιχεία της πιεζομετρίας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
ευστάθεια πρανούς, γεωλογικές συνθήκες, γεωτεχνικά χαρακτηριστικά, παράμετροι του εδάφους, γεωμετρία πρανούς, ανάλυση ευστάθειας, ανάλυση ευαισθησίας
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
6
Αριθμός σελίδων:
71
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Διπλωματική Εργασία_Βελεσιώτου Αθανασία.pdf
3 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.