Η επίδραση των διατάσεων και των ασκήσεων ενεργοποίησης στην ισχύ αθλητών μαχητικών και δυναμικών αθλημάτων. Ανασκοπική μελέτη .

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2941809 141 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-04-06
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
Καφφες Γιάννης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Επιβλέπων Καθηγητής : Χαρίλαος Τσολάκης ,Καθηγητής , Κλασικού Αθλητισμού , Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού .
Συντονιστής Ειδίκευσης : Γεράσιμος Τερζής ,Καθηγητής , Κλασικού Αθλητισμού , Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού .
Πρωτότυπος Τίτλος:
Η επίδραση των διατάσεων και των ασκήσεων ενεργοποίησης στην ισχύ αθλητών μαχητικών και δυναμικών αθλημάτων. Ανασκοπική μελέτη .
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η επίδραση των διατάσεων και των ασκήσεων ενεργοποίησης στην ισχύ αθλητών μαχητικών και δυναμικών αθλημάτων. Ανασκοπική μελέτη .
Περίληψη:
Σκοπός της εργασίας είναι η αναφορά στην επίδραση των διατάσεων και των πλειομετρικών ασκήσεων πάνω στις μεταβλητές της δύναμης και της ισχύος στα άνω και κάτω άκρα στις πολεμικές τέχνες. Για την επίτευξη του στόχου της εργασίας πληροφορίες ανακτήθηκαν μέσω αρθρογραφίας σχετικής με το θέμα της εργασίας από ιστοσελίδες. Τα άρθρα αφορούσαν την χρησιμότητα των διατάσεων και των πλειομετρικών ασκήσεων καθώς και τις μεταβλητές της δύναμης και της ισχύος για αθλητές πολεμικών τεχνών. Τα άρθρα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν στην αγγλική γλώσσα . Μεταφράστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που εξυπηρετούσαν τους στόχους της εργασίας. Οι προπονητές θα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές στην προπονητική στρατηγική τους , λαμβάνοντας υπόψη : την ένταση , τον όγκο και την περίοδο ανάρρωσης. Συμπερασματικά , τα αποτελέσματα της εργασίας έδειξαν ότι οι πλειομετρικές ασκήσεις μπορούν να ενσωματωθούν στην προθέρμανση κατά την αγωνιστική περίοδο για την αύξηση των επιλεγμένων παραμέτρων της απόδοσης αλμάτων κορυφαίων αθλητών καράτε. Οι προπονητές θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψη τις ατομικές αντιδράσεις των αθλητών τους, επανεξετάζοντας και αναμορφώνοντας τα χαρακτηριστικά της πλειομετρικής παρέμβασης με στόχο την ανάπτυξη των κατάλληλων προπονητικών ερεθισμάτων για την αύξηση της αγωνιστικής απόδοσης των αθλητών πολεμικών τεχνών.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
διατάσεις , πλειομετρικές ασκήσεις , δύναμη , ισχύς , άνω και κάτω άκρα ,πολεμικές τέχνες.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
54
Αριθμός σελίδων:
63
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΦΦΕΣ TAE ΚΒΟ ΝΤΟ (2) (1).pdf (794 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο