Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία.

Επιστημονική δημοσίευση - Ανακοίνωση Συνεδρίου uoadl:2970118 272 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τίτλος:
Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία.
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Περίληψη:
Καμπερίδου, Ειρήνη (2022). Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία. Εισήγηση/παρουσίαση στον κύκλο διαλέξεων «1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός». Διαδικτυακή ενότητα «Πολιτισμός και Τέχνες στη Μ. Ασία και τον Πόντο», 21 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20.00. Διοργάνωση: το «Λαϊκό Πανεπιστήμιο» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών).
Έτος δημοσίευσης:
2022
Συγγραφείς:
Ειρήνη ΚΑΜΠΕΡΙΔΟΥ
Εκδότης:
Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης
Τίτλος συνεδρίου:
«1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός». Διαδικτυακή ενότητα «Πολιτισμός και Τέχνες στη Μ. Ασία και τον Πόντο»
Σελίδες:
.
Λέξεις-κλειδιά:
Μικρασιατική καταστροφή, γενοκτονία, γυναικοκτονία, οι χοροί των Ελλήνων, ο πολιτισμός του σώματος, οι χοροί των εξισλαμισμένων σκλάβων
Κύρια θεματική κατηγορία:
Ιστορία
DOI:
.
Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων.pdf (294 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο

 

1. PONTOS.webinar.AsiaMinor­­_Massacres_21.2.2022_.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο