ΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ" E-BOOK ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (WEBINAR)

Επιστημονική δημοσίευση - Άρθρο Περιοδικού uoadl:3331551 109 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τίτλος:
ΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ" E-BOOK ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (WEBINAR)
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Ελληνικά
Περίληψη:
© ΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ. E-book επιστημονικού σεμιναρίου. Σπουδαστήριο Κοινωνιολογίας, Τομέας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Σπουδαστήριο της Κοινωνιολογίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργάνωσε webinar (στην αγγλική γλώσσα)—αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασης— σε συνεργασία με το Τμήμα της Ιστορίας και το Hellenic Studies Center του California State University (CSUS) Sacramento, California—με θέμα "The Global Context of the Greek Revolution: Women as Agents of Change" (Η παγκόσμια διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης: ο ρόλος, η συμβολή και οι δράσεις των γυναικών). Στη συνέχεια, το Σπουδαστήριο της Κοινωνιολογίας διοργάνωσε το 2ο webinar (σεμινάριο) αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με θέμα: «Κινητικός Πολιτισμός, Αθλητισμός και Ελληνικότητα». -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα μέλη του Σπουδαστηρίου Κοινωνιολογίας και του Τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών της ΣΕΦΑΑ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, τον Καθηγητή Θάνο Δημόπουλο για τη στήριξή του, και ειδικά για τη δημοσιοποίηση αυτών των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στα ΜΜΕ και τα ΜΚΔ του ΕΚΠΑ (π.χ. στο HUB). Επίσης, είμαστε ευγνώμονες στον Πρύτανη για τη στήριξή του, όσον αφορά στην προβολή και δημοσιοποίηση όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της ΣΕΦΑΑ μέχρι σήμερα.
Οι θερμότερες ευχαριστίες ανήκουν στον Κοσμήτορά μας, τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Καρτερωλιότη, ο οποίος στήριξε τις δραστηριότητές μας που ήταν αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), όπως και εκείνες που ήταν αφιερωμένες στην επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022).
Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κατερίνα Παναγοπούλου (Καλλιπάτειρα), την Κούλα Γιαννακίδου (Καλλιπάτειρα), την Έμυ Φουντά (UNESCO), τη Βούλα Ζυγούρη (ΣΕΟ και Φ-Φιλαθλητικός Α.Σ.), τη Μαρία Μήτσιου (ΠΕΠΓΑΣ), την Ασπασία Δανιά και την Ειρήνη Κόσσυβα (Move for Life- Κοινότητας Πρακτικής Συμβούλων Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της ΣΕΦΑΑ).
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους στο 1ο webinar, την Καθηγήτρια Ιστορίας και Διευθύντρια του Hellenic Studies Center, Τμήμα Ιστορίας στο California State University Sacramento (CSUS) Καλιφόρνια, Katerina Lagos, και την Βάσω Σειρινίδου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε και στην φοιτήτριά μας Ιωάννα–Στυλιανή Μπλέτσα για την απομαγνητοφώνηση και σύνοψη των ομιλιών του webinar: «Κινητικός Πολιτισμός, Αθλητισμός και Ελληνικότητα».
Έτος δημοσίευσης:
2023
Συγγραφείς:
Ειρήνη Καμπερίδου
Περιοδικό:
Σπουδαστήριο Κοινωνιολογίας, Τομέας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ
Εκδότης:
Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Τόμος:
.
Αριθμός / τεύχος:
.
Σελίδες:
1-37
Λέξεις-κλειδιά:
Εθνική ταυτότητα, κινητικός πολιτισμός, Ελληνικότητα, Ελληνική Επανάσταση, Οθωμανική κοινωνία
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
DOI:
10.13140/RG.2.2.11659.87847
Στοιχεία έργου:
Cite as:
© Καμπερίδου, Ειρήνη (2023). Κινητικός Πολιτισμός, Αθλητισμός και Ελληνικότητα. E-book Επιστημονικού Σεμιναρίου. Σπουδαστήριο Κοινωνιολογίας, Τομέας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). DOI: 10.13140/RG.2.2.11659.87847
Αναφορές:
.
EBOOK_κινητικός πολιτισμός, αθλητισμός και ελληνικότητα_.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο