Control of Network Devices in 5G Communications Systems

Διπλωματική Εργασία uoadl:3395828 20 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η, με πρόσθετη εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και στην επεξεργασία και διοίκηση της Πληροφορίας)
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-04-10
Έτος εκπόνησης:
2024
Συγγραφέας:
Καπώνης Γεώργιος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
1. Τζανακάκη Άννα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ,
2. Αναστασόπουλος Μάρκος Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ,
3. Νισταζάκης Έκτορας‐Εμμανουήλ Καθηγητής Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Control of Network Devices in 5G Communications Systems
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Έλεγχος Δικτυακών Διατάξεων σε Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών 5ης Γενεάς
Περίληψη:
Ο χειρισμός των στοιχείων ενός δικτύου είναι μια αναγκαία ιδέα στη δικτύωση, ειδικά για τα συστήματα επικοινωνίας 5G και 6G. Κατά τη πάροδο των δεκαετιών, η επιστημονική κοινότητα έχει ερευνήσει πρωτόκολλα και τρόπους για τον απομακρυσμένο έλεγχο και τη διαχείριση συσκευών δικτύου όπως δρομολογητές, διακόπτες ακόμη και όργανα μέτρησης. Αξιοποιώντας τέτοια πρωτόκολλα, ο μηχανικός δικτύου είναι σε θέση να αποφασίσει πώς μπορεί να σχεδιαστεί και να ελεγχθεί το δίκτυο.
Ο στόχος αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι να σχεδιάσει, να αναπτύξει, να εφαρμόσει και τελικά να αξιολογήσει μια διεπαφή δικτύου ικανή να ενσωματώσει έναν κόμβο 6G Thz σε ένα σύστημα επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.
Πρώτα απ 'όλα, παρουσιάζεται μια γενική ιδέα της πρόκλησης. Στη συνέχεια, εξετάζονται τα FPGA και τα παραδείγματα δικτύου που χρησιμοποιούνται στο παρόν. Επιπλέον, παρουσιάζεται αναλυτικά μια βιβλιογραφική ανασκόπηση των πρωτοκόλλων δικτύου για τη διαχείριση και τον έλεγχο συσκευών δικτύου.
Στα τελευταία κεφάλαια, γίνεται μια παρουσίαση της λύσης που έχει προτείνει αυτή η έρευνα προκειμένου να ενσωματωθεί ένας κόμβος Thz σε ένα υπάρχον σύστημα επικοινωνίας. Εξετάζεται ο τρόπος σκέψης, η ανάλυση του προβλήματος και το προτεινόμενο σενάριο.
Τέλος, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα και η αξιολόγηση του σχεδίου ένταξης της παρούσας διπλωματικής εργασίας καθώς και η μελλοντική εργασία που προτείνεται πέρα από την ενσωμάτωση που έγινε.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Δίκτυα, Συστήματα 5G, Openflow, SCPI, Πρωτόκολλο επικοινωνίας, Πομποδέκτης Thz, FPGA
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
60
Αριθμός σελίδων:
72
Control of Network Devices in 5G Communications Systems.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο