Publishing on the Past: Current Trends in the Classics Publishing Sector

Technical report uoadl:2969429 356 Read counter

Unit:
Department of Theatre Studies
Title:
Publishing on the Past: Current Trends in the Classics Publishing Sector
Languages of Item:
English
Abstract:
Είναι κοινή παραδοχή ότι το πεδίο των Κλασικών Σπουδών στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια τελεί υπό πίεση. Χειμάζεται από τους συρρικνούμενους προϋπολογισμούς και τη μείωση των πανεπιστημιακών τμημάτων καθώς η σημασία τους για το αμερικανικό ακαδημαϊκό σύστημα φαίνεται να φθίνει. Ενώ η εθνική κουλτούρα μεταβάλλεται διαρκώς, οι Κλασικές Σπουδές έχουν μείνει πίσω, δείχνουν απαρχαιωμένες και στεγάζουν αρκετά αντιδραστικά στοιχεία. Η ένταση μεταξύ των παλαιών αρχών και των νέων αναγκών έχει γίνει εμφανής σχεδόν σε κάθε όψη του κλάδου.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η σχέση του πεδίου με τον εκδοτικό τομέα. Ήδη το μέλλον των έντυπων βιβλίων είναι αμφιλεγόμενο. Οι Κλασικές Σπουδές πρέπει επιπλέον να προβληματιστούν για τον ρόλο των βιβλίων και των εκδόσεων στο ίδιο τους το μέλλον. Η παρούσα επισκόπηση εξετάζει αυτή τη σχέση αναφορικά με την πρακτική των καθηγητικών μονιμοποιήσεων στα αμερικανικά πανεπιστήμια, τον θεσμό των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, και την προσβασιμότητα του πεδίου για πανεπιστήμια και φοιτητές. Επιχειρεί επίσης μιαν αξιολόγηση των πρωτοβουλιών Ανοικτής Πρόσβασης και τον δυνάμει ρόλο τους στις Κλασικές Σπουδές του μέλλοντος.
Η βιβλιογραφία περιλαμβάνει τεκμηριωμένες έρευνες της παρούσας κατάστασης των επιστημονικών εκδόσεων στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες γενικότερα, και στις Κλασικές Σπουδές πιο συγκεκριμένα. Η παρούσα μελέτη εξετάζει τα ζητήματα των Κλασικών Σπουδών από την οπτική του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις. Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η έντυπη παραγωγή θα παραμείνει σημαίνουσα, παρά τα ερωτήματα που την περιβάλλουν, και ότι οι αντιστάσεις στην αλλαγή θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πίεση για εκδόσεις ανοικτής πρόσβασης προκειμένου να εισέλθουν στο πεδίο νέοι ερευνητές και, ελπίζουμε, να το αλλάξουν προς το καλύτερο.
Publication year:
2021
Authors:
Simon Kaplan
Keywords:
Ιστορία του βιβλίου, Κλασικές Σπουδές, ΗΠΑ, Εκδότες
Main subject category:
History
Project information:
Πρακτική Άσκηση σε συνεργασία με το University of Illinois at Urbana-Champaign, ΗΠΑ
Simon Kaplan_Publishing on the Past.pdf (179 KB) Open in new window